Avatar uživatele
Džanička

Jak se draží dům

Když je na dům uvaleno všechno toto omezení vlastnického práva: Dražební vyhláška, exekuční příkaz k prodeji nemovitosti, nařízení exekuce, zástavní právo exekutorské, smluvní, soudcovské, a zástavní právo z rozhodnutí správního orgánu.....
Jde o dům v dražbě, na krerém je celkový dluh cca 2.500.000 Kč, je to tím, že dlužník neplatil úvěr, banka ho dala do dražby, k tomu se přidali další věřitelé a tím vznikl tento dluh.. Dnes se tento dům vydražil, a mě zajímá, jestli se to musí vydražit za tu celkovou cenu, nebo i menší.. Protože pokud to nový majitel vydražil za menší částku, než se má původně zaplatit, tak to přeci ta exekuce zůstane na tom domě dál, ne?? Pokud si ten dům napíše na sebe, nebo jak to vlastně chodí, určitě to musí být nějak právně ošetřeno.. Tak jak to vlastně je.. Upozorňuji, že se nejedná o mě.. ;o)
Doplňuji:
To já vím, ale může se přeci prodat i pod cenou.. Ten dům se dražil tři roky a nikdo to za tu cenu nechtěl.. Proto se ptám, když to někdo koupil za menší cenu, a nahlásil se tam k trvalému bydlišti, tak pokud se neuspokojili všichni exekutoři, tak to může být problém, ne?? Exekutoři se toho domu přeci jen tak nevzdají, dokud nedostanou peníze co jim patří. Nebo jak to je.. Jedná se totiž o mého bratra, který ručil na dům mému bývalému příteli, a on to neplatí, a tak to musí platit sám.. Prý se nejdřív o peníze podělí exekutoři a pak teprve banka dostane až co na ní zbyde, alespoň tak nám to v bance říkali, že jsou malí páni.. (Případně ještě v diskusi)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11 před 4468 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Vyvolávací cena by měla být stanovena tak, aby se výtěžkem z dražby zaplatily dluhy.
Doplňuji:
Už jsem pochopil otázku. Exekuce není na dům, ale na dlužníka, který má nějaký majetek, jehož částí je dům. Pokud se dům prodá za nižší cenu, která nestačí k vyrovnání dluhů, tak dlužník zůstává dlužníkem zbylé části. Nový majitel nemá na domě žádné omezení. Vždyť si ho koupil.

Upravil/a: Hlada

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Většinou se u nás v případě nemovitostí začíná dražit na jedné třetině odhadní ceny nemovitosti

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Sůwa

Bohužel, skutečnost je trochu jiná, znám ze svého okolí dva případy. V prvním byla dražena nemovitost bez úspěchu, v dalším kole byla vyvolávací cena poloviční a protože byl pouze jeden zájemce, za tuto cenu nemovitost získal, bez dalších závazků. Získaná částka ani zdaleka nepokryla dluh původních vlastníků. Druhý případ byl opačný, vlastníci bytu se dostali do značných dluhů a sami vyhledali jakousi lichvářskou společnost, která za ně dluhy uhradila a tím získala jejich původní byt, který měl mnohonásobně vyšší hodnotu, ale dík jejich hlouposti žádné dorovnání nedostali. V tomto případě, pokud by počkali na exekuci, mohli být bez dluhů a ve vlastním, třeba méně kvalitním bytě. Lidská blbost je nepřekonatelná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek