Avatar uživatele
huxa

Našel jsem ve sklepě nažloutlou až nazelenalou pálenku (dřín), je pitná, nebo něčím závadná?

Doplňuji:
michal-nejedná se o vodu, ale o pálenku
marci1-je to určitě nějaká pálenka, už jsem ji i chutnal, ale nechci si zatím dávat více než štamprlu, radši :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: huxa

Zajímavá 0 před 3971 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
badisko

buhvi co to je radsi to nepij …pokud byla dobre zavrena tak by stim nic byt nemelo …maximalne skoncis na Aru …nebo budes zvracet jak pominutej take jsem za mlada doma takhle v kredenci nasel palenku byla dobra tedy.. alespon ten den druhej den mi valne nebylo …byla to 70% slivka baba ji mela schovanou na mazani kloubuuuuu..:D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

V té láhvi může být cokoliv. Znám případ muže, který v domnění, že je v láhvi slivovice ( měla tam nálepku slivovice ),se z láhve napil a byla tam kyselina sírová. Trápil se potom několik měsíců v krutých bolestech, než zemřel. Patrně zapomněl, co si tam nalil a nebo to tam nalil někdo jiný. Proto jediná rada : nepít.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

plody dřínu, svídy, můžeš považovat za trpké, sladkokyselé ovoce. Je tam široké využití a hodně vitamínu. Kořka z toho nemusí být vůbec špatná. Jemně ochutnej, nepij to jak lopata ,)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gepik

Pokud je to opravdu kořalka a né třeba čistidlo (poznáš čichem a ochutnáním) tak jí nic nebude a klidně vypij. Opatrný je dobré být, ale ne zas zbytečně moc. Dobrou chuť

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal Kole

Raději bych to nepil.

Voda má být čirá a i když je čirá neznamená to, že v ní není něco by to tam být nemělo.

Na krajské hygienické stanici dostane kontakt na firmy zabývající se kvalitou vody nebo by t mohla vědět místní vodárenská firma.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

Rozhodně nepít, nevíš-li co je obsahem. Mnohdy se schovává tzv. předek a zadek při pálení kořalky, obsahující metanol, tak že po tom můžeš i oslepnout, s tím, že je to dobré třeba jako čistidlo či jiným technickým ûčelům. Pít cokoli čeho neznám původ a obsah je hazard se zdravím a životem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek