Avatar uživatele
leguan

Ahoj. Nevíte jakou asi cenu má fotoaparát zrcadlovka Flexaret

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4661 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tom004

Dobré ráno.Těžko odpovědět.Foto­aparátů Flexaret,se vyráběla celá řada,od F1,až po,tuším F7A.Jsou to tzv. dvouoké zrcadlovky.Jeden z nejpovedenějších foto,české výroby.V odkazu se dočteš podrobnosti.

http://www.fo­tografovani.cz/ar­t/fotech_df/his­toricka-technika-flexaret.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
DDarent

Flexarety jsou stále oblíbené určitou skupinou fotografů i po bezmála 35 letech od ukončení jejich výroby. Díky své rozšířenosti jsou poměrně snadno k sehnání v různých bazarech a cena ani těch nejlepších nepřesahuje 1 800,–Kč. Mají obstojně kreslící objektivy jednoduché konstrukce, které za současnou optikou zaostávají především absencí kvalitních vícenásobných antireflexních vrstev. Twin Reflex Cameras (TLR) neboli dvouoké zrcadlovky, ke kterým Flexarety patří, jsou v současnosti považovány za překonaný typ konstrukce. Centrální závěrka, která ani u těch nejlepších neumožňuje čas kratší než 1/500 s, matnice se zrcadlově převráceným obrazem a nevýměnný objektiv s pevným ohniskem, to vše hovoří v jejich neprospěch. Pokud se smíříte s těmito vlastnostmi, pak získáte za cenu jednoduchého „bakelitového“ kompaktu přístroj na střední formát, který kvalitou fotografií dokáže v určitých úlohách překonat i současné amatérské digitální zrcadlovky (DSLR). Charakter fotografií pořízených Flexaretem je díky kombinaci jednoduchého objektivu a středního formátu odlišný od současných přístrojů. Proto mají Flexarety pro použití v emotivní fotografii stále svůj půvab a nabízí únik ze uspěchaného a přetechnizovaného světa megapixelů do světa pohodové klasické fotografie.

Cena nepřesahuje 1800Kč

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Dám ti Flexaret VI za 500 Kč a poštovné.
1800 ????
Mezi námi, centrální závěrka je centrální závěrka. Zase se může s clonou až na 22 oproti bídným 8 u kompaktů kde stejně objektiv kreslí dobře jen při jedné cloně. A na akci to stejně není.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek