Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Edimax BR6204 a EW7209 jdou propojit přes WiFi a jak?

Mám doma router Edimax 6204Wg nastavený od poskytovatele tak,abych se mohl připojit s pevným PC i notebookem přes WiFi ale i UTP jak na internet, tak i do metropolitní sítě.Vše funguje bez problémů,ale chtěl bych ještě připojit jeden AP Edimax EW 7209 APg přes WiFi (mám na routeru všesměrovku) stejně jak notebook, tak abych z něj mohl po UTP připojit ještě jeden popř. 2 počítače.Jednoduše řečeno, potřebuju "nasdílet" svoje připojení ještě na jedno PC vedle v domě. Chci se zeptat jestli je to vůbec proveditelné, jestliže ano tak jak mám nastavit EW7209. Mám k dispozici informace o ESSID,Chanel,WEP,Key1 a MAC WAN routeru, ale nevím jak to nastavit v tom AP,jestli jako AP,Station Ad Hoc,AP Bridge,Repeater atd. Su ztoho už na prášky,prosím poraďte mi někdo :.( Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
měl bys to nastavit jako Station (tj. client režim). Potřebovat budeš SSID, a WPA-PSK heslo (děravý…
touchwood 19.03.2008 13:15
touchwood
Tak WEP už sem změnil,díky za upozornění. Nevím ale jestli mám na té "stanici" nastavit Station-Ad H…
Romikus 19.03.2008 13:56
Romikus
infrastructure, kanál samozřejmě stejný, WLAN MAC neřeš (nepřipojuješ se ven, ale v rámci LAN, kde j…
touchwood 19.03.2008 14:07
touchwood
Tak se mi to podařilo,jede mi internet i síť, SUPER! Ještě jednou moc děkuju. Zase su o něco chytřej…
Romikus 19.03.2008 14:30
Romikus
je to ok. poslední
touchwood 19.03.2008 15:25
touchwood

Tak WEP už sem změnil,díky za upozornění. Nevím ale jestli mám na té "stanici" nastavit Station-Ad Hoc nebo Infrastructure, jaký kanál, jestli stejný jak na routeru a WLAN MAC jestli ju klonovat nebo stejnou co mám napsanou od správce sítě. Vím že su otravnej jak hadí zub, ale su co se týče Wifi tak trochu lama. Každopádně díky moc za dosavadní rady.

infrastructure, kanál samozřejmě stejný, WLAN MAC neřeš (nepřipojuješ se ven, ale v rámci LAN, kde jsi správce ty), stejně jako neřeš filtrování MAC na hlavním routeru - to je totiž k ničemu. Důležité je (jen a pouze) bezpečné šifrování (WPA) a bezpšečně zvolené heslo (alespoň 10 znaků, kombinace velkých, malých písmen, číslic, heslo se nesmí nacházet ve slovnících). Berličky jako MAC filtering se dají obejít během několika minut, cracknout WEP rovněž za pár (desítek) minut.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru