Avatar uživatele
doktorphlox

Hledám na počítač nenáročnou hru, kde by se dalo stavět vlastní město.

Hrál jsem OpenTTD, a i když je úžasné, jeho možnosti jsou omezené v tom, že si nemůžu zvolit co kde bude postaveno a co ne. Je nějaký na počítač nenáročná hra kde můžu budovat vlastní město a stavět budovy jaké chci a kde chci? Díky.
Doplňuji:
Všechny hry o nichž tady mluvíte znám. Ptal jsem se na hru, která není na počítač náročná, což jste pravděpodobně všichni přehlédli, protože jak SimCity tak Cities in Motion jsou náročné hry na grafiku. A já to chci na cestovní notebook, protože často cestuji a nemám ve vlaku co dělat. A notebook je slabý. Měl jsem na mysli nenáročnou hru jako je OpenTTD.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4685 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

pokud chcete stavět a spravovat celé město není lepší hra než Sim City http://store.ste­ampowered.com/ap­p/24780/
asi 350 Kč

nebo levnější ale také dobrá Cities In Motion http://store.ste­ampowered.com/ap­p/73010/
ta je cenou dokonce pod 90 korun
ale ta je podobně jako OpenTTD hodně o dopravě.

///

„hledám na počítač nenáročnou hru“ se dá vyložit dvěma způsoby a není z toho na první pohled zřejmé, že ten koho chceš ušetřit náročnosti je právě ten počítač 🙂

takže pokud hledáš simulaci starosty města kterou zvládne i slabší počítač zkus prostě zalovit mezi staršími díly sim city protože nic lepšího v oboru prostě není, doporučoval bych konkrétně Sim City 3000 z roku 1999, který ještě běží ve 2d grafice podobně jako OpenTTD

odkaz na recenzi: http://bonusweb­.idnes.cz/pc/re­cenze/simcity-3000-cse-/clanek.A000406_sim­city3000_bw.idn

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gnosis

simcity 4 je pro laika/zacatecnika obtizna a velmi komplexni hra (priznam se, ze prvni asi 2 – 3 mesta me zkrachovaly, mozna i proto, ze kaslu na tutorial). ale kdyz se do toho dostanete, je to jednoznacne to nejlepsi v tomhle zanru. piplate si mestecko od chaticek az k mrakodrapum. a nejen 1 mesto … ;) doporucuju i s datadiskem „Rush hour“. vracim se k tehle hre uz nekolik let. viz odkaz terry.

OpenTTD je taky bomba, ale trochu jiny zanr – nestarate se o mesto/mesta ale o prepavni spolecnost – ovlivnujete jen to, jak rychle mesto/mesta rostou, a to tim, kolik cestujicich a zbozi prepravite do nich a z nich.
Doplňuji:
Uprava:
tak na slabsi komp treba starsi simcity (1,2,3 .. ty se me moc lelibi), nebo nektere starsi tycoony (Rollercoaster tycoon – bomba, stavba zabavniho parku, nebo Zoo tycoon – proti RC slabsi, stavba zoo). v zadnem z tycoonu se ale nestarate ciste jen o mesto.

Upravil/a: gnosis

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
janesis

já kdysi hodně ulítavala na the sims..:) tam se stavět dá a to mě bavilo :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Terryle

Já jako malá hrávala Sim City, ještě tu stařičkou verzi, a hrozně mě to bavilo :) A koukám, že teď je relativně nová verze – SC4 a vypadá docela sympaticky. Zkus, přečti a kdyžtak po ní zapátrej… odkaz sem dávat nebudu, ještě by otázku smazali.

http://bonusweb­.idnes.cz/pc/re­cenze/simcity-4-legenda-ktera-neumira-dz8-/clanek.A030120_sim­city4_bw.idn

Doplněno: Mně se to právě podle popisu na Bonuswebu až tak náročné nezdálo, ale holt neznám Tvůj počítač. Ještě se pak nabízí možnost zkusit některou z těch starších verzí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

http://apps.fa­cebook.com/ci­tyville/?ref=bo­okmarks&count=9

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jsemtady

Minecraft

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ella

zkuste hru City Life. Bihužel teď nemůžu najít obal a podívat se na systémové požadavky ale hra je vlastně o tomhle:
jste starosta, vyberete si lokaci kde chcete začít budovat vaše město, umístíte radnici a začnete kolem ní stavět – musíte samozřejmě i vydělávat, není to jen tak – aby se přístupnily lepší budovy a ostatní musí se vám dařit, musí být ve vašem městě určitý počet lidí, stavěním zábavných podniků určitého druhu si do města přivoláte například společenské skupiny – dělníci, umělci, elita atd…
Mě se to hodně líbilo, i to, že vznikají zácpy na silnicích, takové realistické =D Navíc jsem tu hru koupila jen za 200,– a při hraní se můžete přiblížit až jakoby ste šel vy sám po ulici ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

Zkuste on-line hru zdarma: www.divokekmeny.cz. Staví se vlastní vesnice, pak se vychová šlechta a vojsko a zabere se další vesnice atd.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

pokud hledáš simulaci starosty města kterou zvládne i slabší počítač zkus prostě zalovit mezi staršími díly sim city protože nic lepšího v oboru prostě není, doporučoval bych konkrétně Sim City 3000 z roku 1999, který ještě běží ve 2d grafice podobně jako OpenTTD

odkaz na recenzi: http://bonusweb­.idnes.cz/pc/re cenze/simcity-3000-cse-/clanek .A000406_simci­ty3000_bw.idn

před 4685 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

funkční odkaz na recenzi:
http://bonusweb­.idnes.cz/pc/re­cenze/simcity-3000-cse-/clanek.A000406_sim­city3000_bw.idn

před 4685 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek