Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak otestoval lokálně web kameru?

Dobrý den,
pro skype používám používám webkameru Live! Cam chat IM. Vím, není to hitech, ale pro mé potřeby by měla stačit. Problém je v tom, že i při přenosu pouze samostatného zvuku bez videa ve směru ode mě zvuk příjemci často vypadává a příjemce mě neslyší. Z druhé strany ke mně problém není. Já ho slyším dobře po celou dobu. Ukazatel kvality připojení je u mě trvale "zelený". Jsem připojen 4 Mb a změřená rychlost tomu cca odpovídá a vliv FUP je zanedbatelný.

Je možné nějak po lokální síti (popřípadě záznamem na disk) bez použití skype otestovat kameru než bych ji případně reklamoval? Chtěl bych vyloučit vliv možná pomalé linky u příjemce a ověřit zda je problém skutečně u mě.

Předmět Autor Datum
O nejakem lokalnim testu nevim, ale napada me, ze ti pada upload - neprobiha ti pri prenosu nejaka k…
mif 26.03.2010 09:38
mif
Podla popisu usudzujem, ze cam ma integrovany mic. Pripadne problemy mozes vylucit/potvrdit instalac…
fleg 26.03.2010 09:42
fleg
VLC Player - záznam a vysílání po lokální síti. Nevím jak pod Windows, ale pod linuxem žádný problém…
FixExa 26.03.2010 09:45
FixExa
Možná máš pořádně zkriplený upload. Zkus poslat soubor na nějaký server typu uloz.to a sledovat rych…
MM_tank 26.03.2010 12:30
MM_tank
Ješte k té střílečce. Já hry nehraju, ale když ještě pařil po internetu syn, tak říkal že má ping ve…
yorg 26.03.2010 13:35
yorg
podla mna je jedno, ci skusis testovat upload,... zalezi ake ma nastavenia tvoj ISP-ci uplatnuje ne…
Pavol 26.03.2010 14:15
Pavol
Skype je propietarny protokol, ktory je navyse sifrovany, takze pochybujem, ze sa da indetifikovat n…
fleg 26.03.2010 14:37
fleg
Díky pánové za připomínky i odkaz. Zkusím ještě večer ověřit rychlost pro upload. Přiznám se, že nev…
yorg 26.03.2010 13:33
yorg
Na zvuk ti staci 64kb, skus ten skype testing call, zavolas automatu, automat ta vyzve na zanechanie…
fleg 26.03.2010 13:56
fleg
Dík za ten tip na automat. Funguje to. I při opakovaných testech není žádný výpadek. Takže je možné,…
yorg 26.03.2010 16:34
yorg
Skus akykolvek program na nahravanie, trebars aj ten co je v xp integrovany a podla toho posudis kva…
fleg 26.03.2010 18:13
fleg
Děkuji za nasměrování. O tom, že v XP existuje záznam jsem neměl ani šajnu. Nikdy jsem ho nepotřebov… poslední
yorg 26.03.2010 20:42
yorg
4 měření na Lupě, 2 x pomalá linka 2 x rychlá. download 3600 až 3800 kbps upload 250 až 310 kbps
yorg 26.03.2010 16:15
yorg

Podla popisu usudzujem, ze cam ma integrovany mic. Pripadne problemy mozes vylucit/potvrdit instalaciou ineho mc (stacia sluchatka s mic za 3 eura), samozrejme v skype treba zmenit vstupne zvukove zariadenie;o).
Inak priamo na skype je sluzba skype testing call, kde si mozes otesovat kvalitu svojho pripojenia resp zaznamu z tvojho mikrofonu.

Možná máš pořádně zkriplený upload. Zkus poslat soubor na nějaký server typu uloz.to a sledovat rychlost. Asi bych zkusil zahrát nějakou online střílečku, ta by mohla dát slušnou představu o tom jak je to s připojením (jestli neblbne a nevypadává např).

podla mna je jedno, ci skusis testovat upload,...

zalezi ake ma nastavenia tvoj ISP-ci uplatnuje nejake qos, shaping, aky algoritmus pouziva na shaping....
v pripade ze uplatnuje, je jedno ze budes uploadovat subory a tebe nepojde zvuk-ide o rozne protokoly ktorym mohol priradit rozne priority. a pre ping plati to iste.

kdesi som cital, ze ked komunikujes cez skype na LAN, data nejdu cez net-net sa pouziva iba na uvodne spojenie. overene to nemam, ale mozes to skusit-teda si vytvor 2 ucty a ak mas moznost, pouzi 2 kompy, pripadne so susedom, ak zdielate dslko.

Skype je propietarny protokol, ktory je navyse sifrovany, takze pochybujem, ze sa da indetifikovat na shapri, navyse lezie cez 80 port, takze specialne shapovanie skypu sa da takmer s istotou vylucit. Takisto podla toho, co som sledoval kedysi spojenia skypu sa mi nezda pravdepodobne, zeby siel traffic cez lokalku a ani si to vlastne neviem predstavit akoby to bolo dobre mozne (ako ma skype vediet, ze pc s ktorym komunikuje je na jednej lanke s nim?).

Dík za ten tip na automat. Funguje to. I při opakovaných testech není žádný výpadek. Takže je možné, že je problém na druhé straně, kde je připojen přes domácí wi-fi.

Citlivost toho mikrofonu je velmi slabá. Hlasitost je vytažena na Ovládání hlasitosti u všeho na maximum a přesto je slyšet velmi slabě. Musím přidat hlasitost na bedýnkách, a zvuk je pak hodně dunivý. Problém s bedýnkami není, jindy hrají slušně. Echo tam také není. Skype ale v bublině píše že je zvuk vysoce kvalitní. Nevím, na základě čeho tak soudí.

A teď nevím. Je to "vlastnost" a víc od té kamerky čekat nemůžu nebo je to na reklamaci? Druhou stranu slyším čistě, žádné dunění se nekoná.

Skus akykolvek program na nahravanie, trebars aj ten co je v xp integrovany a podla toho posudis kvalitu nahravky. Slaby zaznam zvuku moze sposobovat aktivny zukovy filter na potlacenie sumu, ma ho vacsina realtek zvukoviek skus s tym laborovat a vypnut ho.
Hlavne skus aj druhy mic, tie na kamerach naozaj stoja vacsinou zaprd.

Děkuji za nasměrování. O tom, že v XP existuje záznam jsem neměl ani šajnu. Nikdy jsem ho nepotřeboval. Pro účely testu ale maximálně vyhovuje.

Problémy jsou 2:
1) Ovladač hlasitosti pro mikrofon, který je v Ovládání hlasitosti se netýká kamery. Ta má vlastní ovladač.
2) I při laborování s hlasitosti záznamu je mikrofon nepoužitelný a nedivím se, že mě nebylo slyšet. Výpadky v záznamu sice nejsou, ale to dunění i při stažené hlasitosti záznamu je úděsné a je možné že při přenosu přes skype bylo příčinou toho co protistrana považovala za výpadky zvuku.

První problém je odstraněn ;-), druhý ani po mnoha pokusech nikolivěk. Filtr tam žádný použitý není. Zkusím reklamaci. Bohužel jsem to začal řešit až týden po tom, co vypršela zákonná lhůta pro vrácení zboží. :-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru