Avatar uživatele
Karel51

Jak otočit video, když jsem si ho natočil v mobilu vzhůru nohama?

Na mobilní telefon Samsung Galaxy S5 jsem si natočil video naležato, tedy na šířku telefonu a až doma jsem zjistil, že je video nohama vzhůru. U fotek to moc neřeším, ty jdou v počítači snadno otočit a myslel jsem, že s videem to bude podobné. Ale po zkopírování do počítače jsem zjistil, že jsem asi v koncích. Nenašel jsem v počítači žádnou volbu jak se dá video otočit do požadovaného, koukatelného formátu. Je nějaká možnost a nebo je jediná a to, že musím otočit monitor?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? yuko před 2393 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

Použij program AVIDEMUX. Je dostupný pro Windows, Linux i Apple MacOS (ke stažení zde http://avidemux­.sourceforge.net/dow­nload.html nebo třeba https://www.slu­necnice.cz/sw/a­videmux/).

Postup otočení videa je pak velmi jednoduchý.

  1. V programu AVIDEMUX video otevřete (buď video soubor na avidemux přetáhnete myší nebo menu->Soubor->Otevřít …)
  2. V levém sloupci, v části „VIDEO OUTPUT“ vyberte z roletky namísto „copy/kopie“ kodek „mpeg4 AVC (x264)“
  3. Ve stejné části jako v předchozím kroku, klepněte na tlačítko FILTRY a z kategorie transformačních filtrů dvojklikem vyberte „ROTATE/otočení“ a upřesněte úhel 180 stupnu. Potvrďte tlačítkem OK a zavřete okno transformačních filtrů …
  4. v části OUTPUT FORMAT v levém sloupci z roletky vyberte MKV muzer namísto výchozí volby „AVI muxer – který je občas problematický a zastaralý“ … toto je jen doporučení, není to nutný krok, v nouzi můžete ponechat i to AVI. Volbou vyspělejšího MKV ale předejdete potenciálním problémům se špatnou synchronizací zvukové stopy, která se v případě AVI může vyskytnout.
  5. teď už jen nové otočené video uložte na disk pod novým názvem pomocí menu->SOUBOR->ULOŽIT …

hotovo

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Normálně si otoč monitor a je to vyřešeno.

Ale jinak ano, nsou na to programy, ale je to podstatně složitější než u obrázku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jestliže máš dobrej přehrávač (já používám GOM), nemusíš tyto problémy řešit, video jde otočit přímo v něm …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Pokud k rotaci videa chcete použít přímo svůj mobilní telefon, také je to možné. Android platforma která pohání váš Samsung nabízí podobných programů celou řadu a většina je dostupná zdarma. Tady už vám ale neporadím konkrétní program, budete muset zkoušet z dostupné nabídky jeden po druhém až narazíte na ten který splní očekávání. Odkaz https://play.go­ogle.com/store/se­arch?q=video%20ro­tate&c=apps&pri­ce=1&hl=cs

před 2393 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Karel51

Děkuji moc. Vaše rada mi pomohla. Video se mi s Vaším popisem podařilo otočit, ale není to dokonalé. Obraz není čistý, je plný čárek, asi to bude daň za mou hloupost. Příště si budu muset dát pozor při natáčení. Ještě jednou děkuji.

před 2393 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek