Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak platit přes PayPal převodem z účtu?

Zdar, jelikož mě můj syn neustále otravuje, že chce koupit hru na Steamu, tak jsem vyměkl a kývl mu na to. Problém je, že Steam akceptuje platby kartou nebo přes PayPal, kartu rozhodně internetu svěřit nechci. Takže PayPal. Zaregistroval jsem se tam, přidal jsem si bankovní účet do svýho profilu, ale nikde nemůžu najít, jak tam z banky poslat prachy. Mám účet u ČSOB a na PayPalu jsem si založil ten základní "personal account". Jak na to?

Předmět Autor Datum
Svěřit kartu PayPalu můžeš. Informace o kartě zůstane pouze u PayPal, dál žádnému obchodníkovi infor…
Jan Fiala 18.05.2008 18:10
Jan Fiala
Nejde mi tak ani o neoprávněné inkaso ze strany PayPal, ale o neoprávněné inkaso nějakýho hackera, k…
mia 18.05.2008 21:55
mia
Hacker by se musel dostat do PayPal, ale to se stejně tak může dostat do tvé banky. Co se týká obavy…
Jan Fiala 18.05.2008 21:59
Jan Fiala
PayPalem i kartami platím na netu řadu let (cca 1-2x týdně) bez jakéhokoli problému - a řeknu ti, že…
Ynd0r 18.05.2008 22:41
Ynd0r
tak tak, jak píšou kolegové, možnost zneužité karty přes pult je řádově větší než přes net. abys ale… poslední
lední brtník 19.05.2008 11:39
lední brtník

Svěřit kartu PayPalu můžeš. Informace o kartě zůstane pouze u PayPal, dál žádnému obchodníkovi informace o kartě nejde.
Na účtu PayPal nemusí být žádná hotovost, pokud na účtu nic není a ty něco zaplatíš, PayPal provede inkaso z účtu, jako bys platil přímo kartou (bez poplatků).
Jinou možnost ani nemáš, protože vložení peněz na PayPal přímo z účtu pro ČR není podporováno.

Osobně PayPal používám už dlouho a neřešl jsem jediný případ, kdy by došlo nějakému neoprávněnému inkasu ze strany PayPal

Nejde mi tak ani o neoprávněné inkaso ze strany PayPal, ale o neoprávněné inkaso nějakýho hackera, kterej dostane info o mý kartě. Z tohoto mám docela dost velký bobky. Na účtě mám sice prd, ale pokud mi ten prd někdo vybere, tak jsem v prd... páč jiný prachy nemám. Jak to jinak provést?

PayPalem i kartami platím na netu řadu let (cca 1-2x týdně) bez jakéhokoli problému - a řeknu ti, že mnohem víc se bojím zneužití při placení někde u pumpy nebo v krámě. Tam přecejen dávám kartu z ruky a prodavač si může při troše cviku zapamatovat její číslo včetně kontrolního kódu na druhé straně... a nic víc ke zneužití nepotřebuje. Nemluvě o tom, že často se na účtence vytiskne kompletní číslo karty (ne jenom poslední čtyři čísla), takže ke zneužití by klidně stačilo zapamatovat si jen ta tři čísla na druhé straně.
Chci tím říct, že při placení u pumpy (nebo třeba v Tescu) riskuješ mnohem víc než při placení přes internet, protože na internetu při placení přes platební bránu obchodník údaje o kartě nevidí. A i kdyby se ti tam vloupal hacker, neukradne o nic víc, než co ukazuješ každému prodavači.

tak tak, jak píšou kolegové, možnost zneužité karty přes pult je řádově větší než přes net.
abys ale možné riziko prakticky vyloučil, chce to nepoužívat msie pod xp, ale normální prohlížeče. pokud má ke stejnému pc přístup někdo jiný, je otázkou zda musí být taky admoš. a na net nikdy pod admin účtem, vladimír tu má seriál. a obousměrný firewall kde vidíš nežádoucí odchozí komunikaci.
taky existuje e-card=číslo jen pro netové platby: má snad nějaký limit, 60,-/rok, teoreticky se nedá ztratit, funguje i pro mezinárodní platby.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru