Avatar uživatele
Brytass

Jak pojistit, že dlužník bude opravdu splácet dluh? Smlouvu nemáme.

Zdravim, rychle shrnu situaci. Jde o to, že jsem před rokem naletěl podvodníkovi na Aukru. Dlužník mi částku ze začátku splácel, ale po cca 2 měsících přestal, jelikož přišel o práci a nemá dostatečné finance. Nyní jsme se dohodli, že mi dluh začne opět splácet. Zbývající dlužná částka je 16 000,–Kč. Chtěl bych si nějak pojistit, aby opravdu dluh splácel. S dlužníkem nemám podepsanou žádnou smlouvu ani nic podobného. Mám pouze emaily, které jsme si psali.

Přemýšlel jsem o UZNÁNÍ DLUHU, ale nevím, zda to v případě, že by dlužník opět přestal splácet, k něčemu bude. Na internetu jsem našel, že je lepší si nechat uznání dluhu notářsky ověřit, jenže nevím, jestli nebude problém, že dlužník je z Ostravy a já z Prahy, takže nemáme možnost se sejít. Mohl by mi tedy někdo poradit, jak postupovat? Předem moc děkuju za každou odpoveď :).

Zajímavá 0 před 2743 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

Účinné zajištění dluhu je ručitel nebo nemovitost. To jste neudělali, takže teď je nejdůležitější pádnost argumentu, proč by měl dlužník vůbec nějaký dokument podepisovat. Jestli to bude smlouva, směnka nebo uznání dluhu, je v podstatě jedno. Podepsání notářského zápisu se svolením k vykonatelnosti podvodníkem je spíš z oblasti snů. V téhle fázi bych považoval za vrchol úspěchu dotáhnout dlužníka na poštu a donutit ho k ověřenému podpisu jakéhokoli dokumentu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Obávám se, že zpětně moc možností nemáte.
Řešil jste to s Aukrem?
16.000 Kč je částka, kterou by se měla zabývat i policie.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek