Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aspire one, problém s nabíjením

Ahoj,
mám problém s nabíjením netbooku Aspire one. Nejdříve došlo k zlomení kabelu nabíjecího adaptéru (na konci u počítače, tam samozřejmě kabel dostává nejvíce zabrat). To by nebyl problém, jen uříznout a znova spojit (pochopitelně je to pouze dočasné řešení), ale problém s nabíjením možná může s touto událostí souviset. Netbook se po vytažení baterie dá normálně rozjet pouze na síťový zdroj (zobrazí se ikona vidličky, tedy síťové napájení). Po tom co vložím baterii zpět se také zobrazí ikona nabíjení baterie a baterie se také skutečně nabíjí. Ovšem, a to je problém, nelze baterii nabít standardním způsobem. Tzn. pokud při indikace slabé baterie zapojím nabíjecí adaptér, nezobrazí se nabíjení. Když vypnu netbook a vyjmu baterii, zapojím síťový adaptér, zapnu netbook, nechám rozjet operační systém a až pak vložím baterii zpět, pak se nabíjení zobrazí. Je to hádanka a moc si sní nevím rady. Máte někdo nějaký nápad?
Pravděpodobně bude potřeba nová baterie a nabíjecí adaptér. Moudřejší bude v tomto případě pořídit notebook.
Nicméně děkuji předem za diskuzi.

Předmět Autor Datum
Podobne problemy s nabijanim mali kedysi cca 2-5 rokov dozadu rozne modely NB Asus a Acer, vtedy to…
Stando4810 09.05.2014 15:19
Stando4810
Používáš standardní Acer nekvalitu, tak se nediv a neptej. Kup si to nové a doufej, že to zase pár m…
LED 09.05.2014 15:30
LED
Musím uznat že dnešní Acer bych si asi už nekoupil, ale musím pochválit Acer Aspire 5215. Máme ho as…
Kubik Ch. 09.05.2014 21:40
Kubik Ch.
*5315 ... A momentálně pracuje už s 2GB RAM
Kubik Ch. 09.05.2014 21:42
Kubik Ch.
No počkej, ty nejsi IN? Nepaříš na plasťáku hry? Nepečeš ho? To se to pak chlubí ... ;-)
LED 09.05.2014 23:26
LED
Nojo :-/ Asi bych si měl koupit nějakej slabej nojbuk v Alze a začít hrát nějaký hard games ]:) ...… poslední
Kubik Ch. 11.05.2014 17:23
Kubik Ch.

Podobne problemy s nabijanim mali kedysi cca 2-5 rokov dozadu rozne modely NB Asus a Acer, vtedy to bolo riesene vyrobcom vydanymi zaplatami ale aj MS na riesenie podobnych problemov vydal opravne balicky pre Vistu a 7.
Takze rada - stiahnut najnovsie ovladace ako aj updaty a patche od vyrobcu (Acer) + zaktualizovat OS.
Ak sa problem nevyriesi - reklamacia.

Musím uznat že dnešní Acer bych si asi už nekoupil, ale musím pochválit Acer Aspire 5215. Máme ho asi 7 let, už opravdu nevím přesně, ale jidné co se musí dělat je občas profouknout chladič. Nikdy se s nim nic nestalo. Jede od koupě téměř každej den. A hlavně mě nadchlo, jak oproti dnešním bookům má tichý HDD. Neni slyšet ani otáčení ani přesouváni hlav. Dle mého i když to není žádný dělo tak povedenej book. Alespoň ten náš.

Jen chudáci ti co ho dostali s vistama. Proti nim nic nemám. Máj je v oblibě ale na tomhle to nejde. My ho měli s XP a teď na něm běží Win7. Prošel si ale i Linuxama. Je to mazel :D Pořád moc dobře slouží... Nojo abych nelhal baterka je v háji, ale na to už má právo :)

Nojo :-/ Asi bych si měl koupit nějakej slabej nojbuk v Alze a začít hrát nějaký hard games ]:) ...

Ne díky :D Ale notebook bych si nekoupil. I na intr jsem tahal stolák. Když už něco přenosného tak tablet... Ale určitě "herní" ]:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru