Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asrock K7upgrade- 600 instalace XP končí BSOD

Je to taková zajímavá deska která pomocí spec. karty umožňuje použítí procesorů pro socket 754 i když je původně určená pro socket A. Když do ní dám Semprona 2800+(normální oket A) , ddr 512, 400Mhz, FX 5500 od Inno 3D, dostanu se v pohodě do biosu ale jak to začne instalovat XP z cd, tak v tom okamžiku kdy to načetlo ty základní ovladače a má se objevit to graficky rozhrání instalace, objeví se modrá obrazovka s různým hlášením BSOD - svádí to na ovladače, paměti, videokartu, irq, atapi.sys apod. A abych nezapoměl - patrně to s tím nesouvisí - hned po načtení ide zařízení to napíše - ''Mac adres are invalid in both CMOS and Flash'' - a po zmačknutí F1 mě to pustí dál. Něco o tomto problému jsem našel ale potřebuji zjistit MAc adresu karty což bez systému zatím nedokážu - ale to je asi jiný problém.
Zkoušel jsem-
1. vyměnit RAM a pro jistotu je i otestovat, dát ram do jinýho slotu
2. různy nastavení v biosu - ke konci jsem povypínal skoro všechny začízení kromě IDE, měnil jsem napětí paměti - deska umožňuje low, auto a hihg, jeji frekvenci jsem zkoušel měnit hned na začátku.
3. resetovat CMOS
4 Zkusil jsem vyměnit zdroj
5.V podstatě už ze zoufalství jsem zkusil nějaky jumpery dátna nastavení pro ten 754 soket - tak jak jsem desku dostal - a jak jsem předpokládal nic nenaběhlo.
Asi zase ta má záliba v levném nakupování komponent. Nějak už strácím inspiraci, nemáte někdo ještě nějaky nápady?
Děkuji předem

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru