Avatar uživatele
zjentek

Jak postupovat dále, jsem-li autem na míle daleko od domova a jako na potvoru ztratím klíč od svýho uzamčenýho vozu?

Jaký je osvědčený, či nejméně nepohodlný postup, jsem-li na míle daleko od domova a v lese, nedaleko odpočívadla pro motoristy ztratím klíče od svýho zamknutýho vozu?
Všechno je v autě, včetně mobilu. Teda krom Fanynky, tu právě venčím v tom lese a házím jí aportky, proto ztratím ten klíč. Dík.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gagaga před 2459 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Záleží na druhu auta. Nejprve se pomoci drátu, nebo provázku dostanu dovnitř. Potom spojím dráty pod spínací skříňkou a jedu. Chce to však trochu praxe. Pokud ji nemám, nezbývá než najít v okolí mechanika, který auto otevře a vymění spinací skříňku.
Další možností je zůstat na místě a zavolat někomu ať mi přiveze z domu náhradní klíče. Pokud nikdo takový neni, mohu si pro ně zajet sám jinou dopravou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Arne1

A ty nemáš u pojištění auta asistenci ?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Holýma rukama auto neotevřeš. Takže 1/ návrat do civilizace, pěšky, stopem, podle možností. Získat možnost spojení. Pak zjistit, jak obtížné je auto otevřít. Některé dokáže mechanik s kusem drátu, jiné nelze jinak, než na odtahovku a do servisu. Podle toho zvážit, zda se vydat domů pro náhradní klíče, shánět někoho kdo ti je doveze, nebo hledat servis který odemkne.
Také se mi to stalo, ale telefon a peněženka mi zůstaly. Zjistil jsem, že odemknutí by bylo až následující den v servisu a za 6000 Kč, takže jsem se vydal na celonoční cestu do firmy a zpět s náhradním klíčem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

aRNE1: Mám, ovšem můj dotaz zní: ......mám to tady zkopírovat?

před 2459 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

V týhle situaci jsem cirka 333km od domova. Zatím tedy čekám, zda se na tomto bohem zapomenutém odpočívadle neobjeví někdo s mobilem. Pokud se tak stane, zatím ještě nevím, co udělám dále.

před 2459 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gagaga

me se to stalo pred lety ..o 3 km mene..
330 km
zamkla jsem auto, ale jeste neco jsem si vzpomnela vzit z kufru auta..odemkla jsem tedy ovladanim jenom kufr.., klice polozila do kufru…a az pri zavreni jsem si to uvedomila..
druhe klice jsem mela 330 km daleko v kancelari, ktera byla uzavrena na bezpecnostni zamky, a pak jeste v sejfu na klic, ktery byl v tom aute. Nikdo jiny klice nevlastnil..
a ty jedine byly v aute
po vyhodnoceni situace jsem tam poslala syna..330 km, ti pak se zamestnanci vysekali nejak ty zelezny dvere a i sejf ..
byl vecer, ja mezitim prespala na hotelu, kde jsem pouze vylicila moji " story "
porad mi to ale vyslo rychleji, nez menit u meho auta rozbite sklo a cekat nekolik dni na nove, nez ho objednaji a dovezou z Nemecka..
..P.S : ale mobil mate..-iv-

před 2459 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek