Avatar uživatele
solrac

Jak postupovat při hledání práce vproduktivním věku muž 58 let

Doplňuji:
firma mě nepřihlásila a úp není schopen tuto věc zařídit a tak jsem bez nějakých dávek od 7.měsíce2012

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4098 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Otázka je sice nedostatečně konkrétní, ale zřejmě za dotyčnou neplatil zaměstnavatel pojištění a nebo ještě lépe, vůbec ji nepřihlásil k pojištění !!! Úplně běžná praxe u našich lidumilů podnikatelů.Vsadil bych se, že paní ani nemá pracovní smlouvu takže neprokáže, že byla zaměstnaná !!!a ještě zaplatí dluh a penále na pojištění.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Nerozumím tomu, k čemu Vás firma nepřihlásila.
Je jedno, zda se jedná o muže nebo ženu, obě pohlaví mají se sháněním práce stejné problémy, obzvlášť v předdůchodovém věku.
Jestliže přijde zaměstnanec o práci, tak ÚP mu nějaké nabídky poskytne. Propuštěný se musí zaregistrovat v rámci zákonné lhůty do evidence žadatelů o zaměstnání na ÚP, a z toho mu vzniká nárok na podporu v nezaměstnanosti .
Nejde mi do hlavy, jak 58 letý člověk může být bez podpory. To se buď nepřihlásil, nebo nesplnil podmínku odpracovaných 12 měsíců během uplynulých dvou let. Tady ale nemá prostor pro nějaké zařizování žádná firma.
Práci je třeba si shánět sám. Málokdy něco klapne díky zprostředkovatelně ÚP.
Pokud je člověk nezaměstnaný, tak nejdříve bere podporu v nezaměstnanosti, potom sociální dávky. Nejsem s to pochopit, proč to ve Vašem případě tak není.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Také nerozumím tomu „firma mě nepřihlásila“.Jsem též nezaměstnaný (60 let) a firma ti musím dát do ruky všechny papíry (výpověď, doklad o výdělku, zápočtový list) a toto všechno se ukazuje na ÚP.Z toho dokladu o výdělku pak vypočtou výši pobírání nezaměstnanecké podpory.
Nevím, jak to chodí u tvého úp, ale u toho mého se akorát každý měsíc musím hlásit (datum řeknou), zeptají se jestli jsem si něco našel a pak „na chodbě je nástěnka, zkuste se tam podívat“ a to je jejich veškerá aktivita na hledání práce pro nás.
Byl jsem již několikrát nezaměstnaný, mám tři rekvalifikace a čtvrté řemeslo co jsem se vyučil a NIKDE jsem se nechytal (ani nechytám), české firmy požadují mladší lidi a ty zahraniční nepotřebují kvalifikované lidi, ty chtějí jen cvičené opice, které jim budou dělat za málo peněz hodně práce, které jim jejich dělníci v zahraničí nechtějí za ty peníze dělat ( a tomuhle říká naše vláda, že to je podpora zahraničních investorů u nás).
V některých firmách se mě ptali, proč nechci jít raději do předčasného důchodu.Když jsem si to ale spočítal, tak budu mít o 2000 Kč menší důchod.A tohle je asi ZÁMĚR NAŠÍ VLÁDY, (nedat lidem práci i když chtějí dělat) aby lidi měli co nejmenší důchody a brzy umřeli.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal Kole

Asi paní myslí, přihlásit na České správěn sociáního zabezpečení nebo zdravotní pojišťovně

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
EggBreak

Je to dost jednoduché, v roce 2020!
Stačí navštívit web na hledání práce (https://www.pra­cepro50plus.cz vybrat kategorii „práce od 50 let“ přímo zde najdete seznam všech pracovních pozic! Tisíce lidí 50+ díky nám najde práci každý den.
https://www.pra­cepro50plus.cz

před 1335 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek