Avatar uživatele
anonym

Jak postupovat při nezákonném jednání exekutora a při tom, pokud dluh z Paegasu z roku 1994 již byl promlčen?

Mzdové účetní do práce mého přítele přišel exekuční příkaz na plat a začala již strhávat dluh z platu. Dluh by měl být z roku 1994, problém je ale v tom, že příteli nepřišel vůbec žádný dopis od soudu ani žádný dopis od exekutora, prostě nic, takže nemohl podat odvolání, protože o ničem nevěděl, dle zákona by mělo k promlčení dluhu dojít v roce 1997. Kdyby příteli přišlo něco ze soudu, mohl by podat námitku o promlčení, takto ale již exekuční příkaz nabyl právní moci a již jsou mu strhávány peníze. Má možnost se ještě teď bránit a podat námitku o promlčení a také nějaké dovolání, že jej nikdo neinformoval a proto se nemohl bránit(ze zákona exekutor musí poslat vše do vlastních rukou)? Jedná se o dluh z Paegasu. Soudní rozhodnutí o nařízení exekuce je z listopadu 2009, tehdy ale příteli žádný dopis nepřišel, exekuční příkaz je z 25.5.2010, také nic nepřišlo, máme pouze okopírované papíry z práce od účetní.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? nabubindes před 5055 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
standa

Smysluplnou a komplexní odpověď (radu), kterou byste mohl použít bez další asistence advokáta, na tomto místě a bez znalosti veškeré dokumentace nelze poskytnout.

Problematika ´doručování´ různých písemností, u kterých nastávají účinky doručení různě, je dost obsáhlá…

Každopádně vaše kauza je relativně lehce vyhodnotitelná na základě listinných důkazů, ale ty musí ve své komplexnosti posoudit advokát, který pak doporučí nejefektivnější řešení.

Zde na tomto serveru se určitě můžete dozvědět řadu i odborných názorů, ale podle mých zkušeností vám tyto názory sice poskytnou radu jak dál postupovat, ale bude vám chybět celkový pohled a názor zda máte nebo nemáte šanci na úspěch…

Doporučuji návštěvu advokáta…, jeho poradenství by se mělo vejít do 1–2 hod., takže by to zas tak drahé být nemuselo.

Hodně štěstí 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
nabubindes

nezákonný postup exekutora? ten pracuje na zákldě vydaného platebního příkazu! ten vydal soud! problém je v tom, že dluh nelze promlčet, dluh máte dokud ho nezaplatíte! můžete však za určitých podmínek namítnout prekluzi, podmínky jsou specifické. informace máte, proto okamžitě podejte odpor proti vydanému platebnímu rozkazu s tím, že takto činíte po té hned jak jste se to dověděli, proto, že jste nebyli seznámeni se situací a vedenou exekucí proti vaší osobě, nikdo vás neinformoval. chce to advokáta a ono to půjde, jenom jednat rychle, hodně štěstí

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek