Avatar uživatele
romantička

Jak postupovat při obdržení první doporučenky z ÚP, onemocněla jsem a omluvila se, je nutná i neschopenka od lékaře?

Dostala jsem první doporučenku z ÚP na pozici, která mi nevyhovuje a neodpovídá vzdělání, mám rozjednané jiné uplatnění. Před dnem, kdy měla být projednávaná práce z doporučenky,jsem onemocněla chřipkou. Omluvila jsem se, ale nebudou po mně na ÚP ještě vyžadovat neschopenku od lékaře? Děkuji.

Zajímavá 0 před 2693 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Pokud se jedná jen o navržení pracovní pozice ze strany ÚP a omluvila jste se, pak by to mělo být v pořádku. Jiné je to v případě, že se musíte pravidelně na ŮP k určitému termínu hlásit. Pak potvrzení lékaře je nutné. Jinak by jste přišla o podporu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Můžete si sice nechat vystavit neschopenku od vašeho doktora, ale ta vám bude dobrá leda k tomu, že pak nebudete muset chodit na návštěvy na Úřad práce a nebudete muset „shánět“ zaměstnání. K tomu ale v zásadě nepotřebujete vyloženě neschopenku, stejnou funkci by měla i omluvenka od lékaře (potvrzení o nemoci, kterým byste na Úřadu práce doložila, že jste momentálně nemocná a nemůžete tak chodit na pravidelné schůzky na Úřadu práce).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
MK44

Jste-li registrována na ÚP jako uchazeč o zaměstnání, jste vlastně „zaměstnancem“ státu. Pokud jste se nedostavila na pohovor a nevyúřadovala doporučenku, můžete být vyřazena z registrace. S neschopenkou se zachází stejně jako u normálního zaměstnavatele, jen ji odevzdáváte na ÚP. Zdá se, že neschopenka je Vaše jediná naděje, jak nepřijít o podporu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

V době evidence na ÚP nejste nemocensky pojištěna,
lékař Vám neschopenku nevystaví.

Vystaví Vám ale potvrzení pro ÚP.
[Nemoc samozřejmě budete muset ÚP doložit.]

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek