Avatar uživatele
Otislava

Jak postupovat, když mi vedoucí při rozepři o peníze řekla, že když se mi něco nelíbí, nemám druhý den chodit do práce?

Jsem v 3měsícní zkušební lhůtě. Měla jsem spor s vedoucí o nezaplacené hodiny a ona mi při tom řekla, že když se mi něco nelíbí, nemám druhý den už chodit. Odpověděla jsem jí na to, že tedy další den nepřijdu. Poté jsme se ještě chvíli dohadovaly, pak se mě ještě zeptala, jestli teda druhý den dojdu, nebo ne, a já na to odpověděla, že už jsem řekla, že ne. Dá se to považovat za ukončení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele? Další den jsem už tedy do práce nepřišla a vedoucí mi psala, že se mnou bude ukončen pracovní poměr dohodou, ale já na dohodu přistoupit nechci, protože kdyby mi neřekla, že nemám chodit, tak bych pracovní poměr sama od sebe zatím neukončila. Teď se jdu nahlásit na úřad práce, ale když budu mít ukončen pracovní poměr dohodou, tak budu mít menší podporu? Prosím, poraďte, co a jak dál? Co mohu nebo nemohu požadovat?

Zajímavá 0 před 2883 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Pracovní poměr ve 3měs. zkušební době se dá ukončit (a většinou se tak děje) bez udání důvodu. Na výši případného příspěvku od ÚP to vliv nemá.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
M_Petr_M

Vyser se na to! Nakonec ona doleze!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Řekla jsi že nepřijdeš, tak nechoď. Pokud nepodepíšeš dohodu, dostaneš výpověď ve zkušební době. Tím to končí. Můžeš si hledat jiné zaměstnání.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
STRUCTOR

Ke skončení pracovního poměru, a to i v případě zrušení pracovního poměru ve zkušební době, je potřebné jednání v písemné formě. Samo o sobě tvrzení kdo co komu říkal, se obávám, že nebude dostatečným podkladem pro řešení uvedeného sporu.
Pokud jste nepřišla, bez uvedeného písemného jednání, do práce, jde o neomluvenou absenci. Jak se k tomu postaví zaměstnavatel…se uvidí. Zrušení pracovního poměru ve zkušební době bez udání důvodu, bych považoval za vstřícný přístup zaměstnavatele.

Upravil/a: STRUCTOR

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Otislava

Všem vám moc děkuji za odpovědi, moc mi pomohly.

před 2883 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Otislava

Já jsem právě někde četla, že i když jsem ve zkušební době a bude PP ukončen dohodou nemám nárok na ÚP na 65% z výše platu, ale pouze na 45%? A nemohou mě v práci (tedy, nyní, v bývalé práci) vyhrožovat tím, že jsem to tak sama chtěla? A nebo nějakou náhradu škody za vzniklé starosti s provozem? Ale myslím si, že když mi jasně vedoucí řekla, že nemám chodit, tak tím je to snad jasné, ne?

před 2883 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek