Avatar uživatele
Anonymne

Jak používat Microsoft Office sadu?

Ahoj, mám dotaz. Nikdy jsem moc nepochopila jak si mám aktivovat celou Microsoft Office sadu (PowerPoint, Word, Excel…), kterou bych především velice uvítala na mé školní práce a referáty. Již jsem vyzkoušela nějakou zkušební neplacenou verzi, která mi skončila a teď to po mě žádá nějaký „Product Key“ nebo velice nákladné koupě. Četla jsem, že se kódy dají sehnat volně po internetu, ale většina z nich jsou nefunkční nebo na jinou verzi pro profesionály, přes kterou mě to nepustí. Jinak žádný Product Key jsem ke svému počítači nedostala, takže už si s tím nevím vážně rady :( Má někdo s tím nějaké zkušenosti?

Zajímavá 0 před 2674 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ronnie3697

Přijde na to, do které školy chodíš. Já mám windows a celý microsoft office zdarma od školy na celou dobu mého studia.
Koukni na stránky dreamspark.com, konkrétně na adresu

https://catalog­.imagine.micro­soft.com/en-us/catalog/webstore

Napiš tam název tvé školy (může tam být i anglický název, kdyby ti to nenašlo ten český) a pokud ti to tvojí školu najde, tak se tam zaregistruj pod svojí školou a můžeš si pak stáhnout celkem dost věcí od microsoftu zdarma :)

Zdroj: www.dreamspark.com

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Kód v lese neroste. Ten si musíš koupit a platí rok. Za rok zase.
Stáhni si Libre Office a máš to zadara na furt.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jpau

Dělá se to tak, že zajdeš do obchodu a tam si koupíš krabičku. V té krabičce bude DVD s instalací a na té krabičce bude štítek, kde bude product key, který si sice můžeš zadarmo najít na internetu ale v tvém vlastním zájmu ti způsob vysvětlovat nebudu – pravděpodobně by jsi si byla schopná stáhnout i nějaký jiný nechtěný software.

Pochopitelně můžeš zkusit alternativní produkty jako např. LibreOffice (https://cs.li­breoffice.org/) – což vzešlo z něčeho co si říká OpenOffice a je to ještě větší krám, který toho umí o poznání méně a to co umí, umí většinou hůř než Microsoft Office ale na nějaké jednoduché šmudlání věcí do školy (ZŠ/SŠ) by to mělo stačit.

Zdroj: https://www.al­za.cz/microsoft-office-2016-pro-domacnosti-cz-d2872691.htm?ca­tid=18854887

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Kancelářských sad je více. Bohužel česky umí jen málo z nich. Microsoft Office je opravdu špička. je to propracovaný balík programů word, excel, PowerPoint, Outlook ad. Momentálně používám v zaměstnání ver. 2010, která mi plně vyhovuje. Problém jednotlivých verzí je že má pokaždé trochu jiné ovládání. Nepochopil jsem já ani IT proč každou novou verzí microsoft mění hodně ovládání. Dokonce jsme zjistili, že zobrazení složitějších dokumentu vytvořených v 2010 je v 2016 trochu jiná. A platit pravidelný roční paušál nechci. Z toho důvodu upřednostňuji krabicovou verzi.
Zkoušel jsem jak openoffice tak libreoffice a pro obyčejnou práci zcela postačují.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Otázka jak obejít pravidla a porušovat zákony porušuje pravidla,
ale tady podle mne má smysl odpovědět.

MsOffice není zadarmo, je nutné ji zakoupit. Po vypršení doby
k vyzkoušení jsou dvě možnosti: pořídiit platnou licenci (buď koupit
nebo získat prostřednictvím školy levnější – nemají všechny školy),
nebo naistalovat kancelářský balík zdarma → např. LibreOffice,
která pro naprostou většinu prací (i do školy) stačí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
jpau

Mosoji, když říkáš a, řekni i b. Licence je časově omezená pro cloudové řešení Office 365 (což není úplně to samé jako Office v typickém slova smyslu). Pro plnohodnotné instalace je licence časově NEomezená, viz link v mé odpovědi.

před 2674 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek