Avatar uživatele
zjentek

Jak poznat hranici, kam až je při sportu možno zajít, aby to nemělo negativní zdravotní dopady?

;D

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, Kepler před 2815 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

U každého jedince je to jiné. U vrcholových sportovců to nedokáží odhadnout ani experti. Pokud chceme mít zaručeno, že sport nebude negativně působit na naše zdraví, je nejistější dělat sport pouze na amaterské úrovni.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Obávám se, že se to dost dobře poznat nedá. Můj syn (stunt rider a závodník na okruzích) razil heslo: „kdo nepadá, jezdí pod svoje možnosti“. Před třemi měsíci svoje možnosti zjistil: fraktura dvou obratlů a kotníku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Těžká otázka. Sportovat je fajn, ale při sportu se stává velmi mnoho úrazů. Pokud je člověk „zapáleným“ sportovcem, tak jej zajímá více sportovní výkon, než to, že může dojít k úrazu, že už přeceňuje svoje síly. Říká se:„Sportem k trvalé invaliditě“, což možná neplatí jen u hry šachy, i když i u šachů může člověk dostat infarkt. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Je zde mnoho faktorů a nejde jednoznačně odpovědět.Záleží na tom, jaký sport kdo dělá a potom, jak je daný člověk trénovaný a jaké má možnosti ohledně sledování výsledků. Je rozdíl, když si někdo občas zaběhne 5 km volně v přírodě v čase od 15 do 30 minut a při rychlejším pohybu má bolesti – tak to nebude přepínat, špičkový atlet je pod dohledem odborníků, kteří dokáží odhadnout jeho možnosti. Tady ovšem dokáží určit maximální rychlost , sílu a pod, otázkou je, zda znají všechny vlivy, které na člověka působí. Takže v budoucnu je možné, že přijdou nové metody tréninku a výsledky budou ještě lepší. Ta hranice není určena, neustále se k ní sportovci přibližují.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
dubraro

marci1:
Může taky usnout a vypíchnout si oko střelcem.

před 2815 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

V originále je to: …vypíchnul si oko pinďourem (Ivan Mládek)

před 2815 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek