Avatar uživatele
I am Kejbý

Jak poznat, jestli je člověk schopen spáchat sebevraždu?

Moje kamarádka píše básničky o smrti. Že život nemá cenu. Že nemá záminku k životu. Myslíte, že by to mohla myslet vážně? Je citlivá, ale žádné velké problémy asi nemá. Ale bylo toho na ni poslední dobou trochu moc. Mohu jí nějak pomoci (nebaví se se mnou)?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? osamělývlk před 4327 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Měla bys na to taktně upozornit její rodiče nebo někoho blízkého (z její rodiny). A taky si s ní zkusit víc promluvit. Zeptej se jí na to přímo. Řekni, že máš o ni strach – vysvětli proč přesně – a promluv s ní o svých pocitech z její tvorby. Je ti z nich smutno, padá na tebe tíseň? Má to tedy ona podobně? Nebo jí to jen pomáhá zbavit se nějakého napětí a ty si děláš zbytečnou starost? Možná bude sama překvapená z toho, jak na tebe její básně působí a ani to tak sama nemá… Proberte to spolu a nabídni jí svou podporu a možnost svěřit se s trápením. Můžeš navrhnout i doprovod na konzultaci s psychologem.
Jestli se udály v poslední době v jejím životě nějaké významné změny, není se čemu divit – její touha vypsat se z toho je jen přirozeným a zdravým lidským projevem.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Michal Kole

Spíš by se mělo se poradit s psychologem nebo psychyatrem. ono někdy stačí už jen malý impulz a člověku „rupnou“ nervy a neví o sobě co dělá a jaké to může mít následky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Dopředu se to víceméně poznat nedá, zvláště pro nezkušeného. Pokud se s tebou nebaví, tak nevím dost dobře jak jí pomoci. Určitou cestou by byla konzultace s odborníkem

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek