Avatar uživatele
kefud

Jak poznám gelový VRLA akumulátor od AGM VRLA akumulátoru?

V autě Peugeot 107 mám bezúdržbovou baterii 12V, 390A, FULMEN. Nevím o jaký druh se jedná, zda některý uvedený v otázce či jiný typ. Mám nabíječku z lídlu, mám obavy zda ji mohu použít:https://nabijecky-a-startovaci-boxy.heureka.cz/com­pass-4a-12v/specifikace/#
Na Webu jsem vyčetl specifika dobíjení gelových a AGM baterií. Nyní jsem na rozpacích abych touto nabíječkou akumulátor, pokud se jedná o gelový či AMG nepoškodil? Děkuji za případné rady co se týče možnosti použití zmíněné nabíječky.

Zajímavá 0 před 2316 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Gelový akumulátor je jako každý jiný. Doporučuje se nabíjet nabíječkou, která sama ukončí proces nabíjení. Přebíjení totiž škodí všem akumulátorům , těm s „pevným“ elektrolytem o něco více. Pokud nabíječka spolehlivě vypíná pod napětím 14 V není se třeba ničeho obávat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
kefud

Mosoji prosím tě z odpovědi mi není jasné jaký typ akumulátoru vlastně mám, co se týče nabíjení gelových a AGM aku. jsem v obraze. Ta nabíječka nebude vhodná zkoušel jsem ji připojit, napětí stoupá nad 14 V což by u výše zmíněných typů nebylo žádoucí.

před 2316 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek