Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak pridelat drzak na hadici na zed s izolaci?

Ahoj,

chtel bych si na zahradu na stenu baraku pridelat neco takoveho:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/6786598 3/

je to nejaky drzak, okolo ktereho bych omotal zahradni hadici na kropeni, abych ji porad nemusel smotavat a nosit do garaze... problem je ten, ze po cele stene baraku je izolace / polystyren. Nevim jakou ma tloustku, cca 10cm? za polystyrenem uz je klasicka nosna zed (porotherm).

Jak to resit? Uchitit to jen do polystyrenu je asi blbost, kdyz na drzak budu motat hadici kazdy druhy den tak se mi za chvili vytrhne ze zdi i s izolacnim polystyrenem.

Jak na to? Koupit nejake opravdu velke srouby a chytit to az do zdi? Jak tam ale do diry trefim pres 10cm sirkoky polystyren hmozdinku :o)

Sundavat polystyren je nesmysl, 1. je to uplne nova stavba a jen bych to zpackal jak se znam, 2. ma to nejakou omitku a barvu, kterou bych jen tezce shanel, vzhledem k dokumentaci, ktera k baraku byla predana.

Diky za tipy.

Předmět Autor Datum
to není *nějakej držák*, ale držáka na hadici a trubku vysavače.... P.S: máš strach, že ti nataženou…
paul 20.03.2012 18:14
paul
A nebyl by tedy lepší nějaký naviják na hadici a místo na zeď ukotvený k zemi? http://www.gumex.cz/s…
Zerozero 21.03.2012 02:01
Zerozero
1) Na tohle namotáš prd a ne hadicu na zalejvání, je to malé, vejde se na to jeden šlauch od luxu ne…
Filuta 21.03.2012 02:22
Filuta
No tyhle veci by se měli řešit už při zateplování... jenže těžko člověk může domyslet dopředu, co bu…
Matyas xl 21.03.2012 08:54
Matyas xl
:-) je to alternativní řešení a není pro každého, cívku na kolečkách mám, cca dobrých 40 m hadice. U…
TNT 21.03.2012 13:30
TNT
Taky mám stojan na kolečkách a spokojenost. Jenže tazatel se ptal, jak přidělat nástěnný držák a ne… poslední
Matyas xl 21.03.2012 14:03
Matyas xl

No tyhle veci by se měli řešit už při zateplování... jenže těžko člověk může domyslet dopředu, co bude chtít připevnit na zeď za pár let. Já bych to udělal tak, že bych vyvrtal do zdi díru (do cihly) a pomocí tekuté kotvy bych tam vlepil závitovou tyč přiměřené délky. Potom bych dal první matku zároveň se stávající omítkou, nasadil držák a přitáhnul druhou matkou. Pokud by jsi to připevňoval bez ty první matky ,tak by se mohlo stát, že jak budeš dotahovat druhou matku, tak dojde k deformaci zateplení.

:-) je to alternativní řešení a není pro každého, cívku na kolečkách mám, cca dobrých 40 m hadice. U mě to splňuje účel, rychle natáhnout a navinout. Na zdi by se mi to nelíbilo, byla by to větší dřina kolem manipulace.

Taky mám stojan na kolečkách a spokojenost. Jenže tazatel se ptal, jak přidělat nástěnný držák a ne jestli je lepší ten nebo onen držák :-) . Je ale fakt, že pokud je delší hadice, tak je lepší ten na kolečkých s navijákem. Na tom nástěnném se bude hadice překrucovat a lámat nehledě na to, že se od hadice zeď může umazat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru