Avatar uživatele
HANKAso

Jak probíhá CT mozku.Jde li na něj 12 leté dítě.

Chtěla bych se zeptat jak probíhá CT mozku u 12letého dítěte.které trpí alergii.Jak to celé probíhá?
Předem moc děkuji za odpověd.
Doplňuji:
Nejsou u alergiků nejaké přípravi?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5222 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

Je to naprosto bezbolestné a rychlé, hlavu mu posadí do takového přístroje, který se dnes vykládá molitanem nebo čímsi, takže se opravdu pranic necítí. Děje v jeho mozku se nasnímají do počítače a za chvíli je celá sranda hotová. Samotnému mi to dělali několikrát v dětském i dospělém věku, opravdu o nic nejde.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Luss

Zdravim,byla jsem v zivote asi 3× na CT a 2× na magneticke rezonanci. Zalezi na tom co maji za „stroj“, ale urcite se neni ceho bat. Nektery hrozne ramusi (treba ta MR), ale rozhodne to neboli. 12 lete dite uz dokaze v klidu lezet kdyz mu to doktor nebo sestra vysvetli. Pravda je, ze pri jednom CT mozku mi pichali tzv.kontrastni latku do obehu a pri dvou ne, zalezi na tom co na CT hledaji. ale to pichnuti je jako odber krve a ten ucinek kontrastni latky muze citit maximalne jako kdyz se vam po tele rozlije teplo, ale take to neni neprijemne. Pokud je alergik urcite to uvedte, pamatuji si ze jsem vzdy vyplnovala dotaznik v cekarne a tam urcite na alergie bude kolonka. pokud ne, reknete to 100% doktorovi nebo tomu kdo CT obsluhuje, zvlast pokud maji v planu pichnout tu kontrastni latku. Pokud by tam neco hrozilo, urcite by to CT neudelali. Vzhledem k tomu, ze se na termin pomerne dlouho ceka, mozna bych se uz ted zeptala neurologa nebo doktora, ktery mu to napsal. At se tim jakoby neblokuje misto pro nekoho a nejsou na Vas nevrly, ze az v cekarne se zjistila prekazka v podobe alergie. ale principielne se neni ceho bat! Drzim palce

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
panenka

dojdeš do čekárny kde tě vyzvou abys jim dala kartičku pojištění včetně objednávky.pak si tam chvíli počkáte než vaši dceru zavolají jakmile si jí vyzvou řeknou jí at se jde převléct do čekárny to znamená vysléct se až do kalhotek.pak se obleče do lékařského obleku který má nachystaný v čekárně.samoz­dřejmě musí mít zdělané hodinky a veškeré kovové doplnky na sobě.pak si lehne a řeknou jí co bude dělat.zavezou jí do tunelu kde se jí budou ozývat zvuky.řeknou jí také že jakmile by nastaly jakékoliv potíže má u sebe balonek který může zmáčknout.ale pouze při potížích celá tato kontrola trvá cirka 20 minut.je to opravdu jak už zmínil kolega opravdu bezbolestné takže se obávat nemusíte ničeho.po skončení ct je vašému lékaři do 14 dní odeslána zpráva kde se můžete seznámit s výsledky ct.doporučuje se po 14 dnech zavolat k vašému lékaři a objednat se na kontrolu a poptat se na výsledky zda už je tam mají.
Doplňuji:
přípray se provádí u svého lékaře nebo alergologa.pokud nejste k ničemu takovému vyzváni tak ne.pokud vám lékař vystavuje vyšetření ct měl by vám dát zprávu kde je vše napsané i včetně proč se toto vyšetření má dělat.tahle žádost se pak posílá na příslušnou kliniku kde se má ct provádět.když tak se zeptejte u svého lékaře.po odeslání žádosti na ct vám pak domů dojde na kdy jste objednána včetně hodiny.

Upravil/a: panenka

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví