Avatar uživatele
LADIS

Jak probíhá dálkové studium na střední škole?

Dobrý den, chtěl bych studovat dálkově střední školu. Jenomže nevím jestli na to mám právo, jestli-že ano, tak jak to probíhá? Něco jsem slyšel, že na každé SŠ to je jiné, ale i přesto prosím o odpověď jestli s tím nemá někdo zkušenosti a nebo jestli někdo o tom něco ví.
Předem děkuji za odpověď
Doplňuji:
Ještě doplňuji jestli to trvá (když počítám maturitu) stejně 4 roky jako klasické studium a nebo je tam ta nevýhoda že to je delší ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: LADIS

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? zzzzz, gagaga před 3829 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Ano, může být na různých školách jiné. Většinou se chodí do školy jednou za týden odpoledne.Informace ti poskytne konkrétní škola.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Dálkově jsem studovala druhou SŠ, do školy jsme chodili 1 x týdně na celý den. Za každé pololetí byla jedna ústní zkouška z celé látky a z většiny předmětů i písemka. Při dobré organizaci se to dá v pohodě zvládnout, jen na průmyslovkách je hodně kreslení a dost počítání. 🙂
Doplňuji:
Většinou je studim pětileté, nástavba – u studentů s již vystudovanou jinou střední školou trvá 2 roky a další možnost je nástavba po složení učňovských zkoušek. Všechno se dá na netu najít … 🙂

Upravil/a: Sůwa

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zzzzz

Každý má právo studovat. Já Vám tento záměr chválím, sama dobře vím, že studovat v dospělosti dálkově je náročné. Studuji dálkově VŠ, je to těžké, ale dnes nutné. Člověk bez vzdělání, najde jen těžko dobrou práci. Na SŠ se dá studovat buď dálkově nebo večerně. Dálkově je to většinou 1× týdně, večerně 3 odpoledne. Večerně je sice víc časově náročné, ale je tam více prostoru učivo vysvětlit. Je to dobré pro lidi, co nepracují v oboru. Pokud v oboru pracujete, postačí Vám dálkové.
Pokud ještě nemáte vybranou školu, můžete se obrátit na úřad práce, ten má na některých pobočkách zaměstnance, kteří pomáhají lidem při volbě studia. Zjistí Vám školy, které ve vašem okolí otevírají dálkové studium, pomohou vám s přihláškou atd.
Někdy je to stejně dlouhé, např. gymnázium, někdy je to o rok delší. Ve škole se dá i většinou domluvit velká absence, říká se tomu individuální studijní plán. Hlavní je umět na zkoušky.
Přeji mnoho štěstí při studiu.
Doplňuji:
Ještě doplním. pokud jste vyučený v nějakém oboru, tak se přihlaste jen na nástavbu, ta je u dálkové formy tříletá.

Upravil/a: zzzzz

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
LADIS

Sůwa: A vy jste dělala maturitní obor ? Mě by totiž zajímalo jestli to dálkové trvá stejně 4 roky a nebo tam je výhoda že méně a nebo nevýhoda že déle?

před 3829 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sůwa

Měla jsem již maturitní zkoušku v jiném technickém oboru, ale dík odlišným osnovám jsem musela skládat zkoušky ze všech předmětů. Studium trvalo 2 roky a bylo též ukončeno maturitou 🙂

před 3829 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek