Avatar uživatele
Daniel16

Jak probíhá eutanazie u lidí?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3540 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

„Jak přesně probíhá dobrovolná asistovaná smrt? Vše netrvá déle než čtvrt hodiny. Pacient se rozhodne, jak chce strávit poslední minuty, a může si – pokud chce – vybrat hudbu, kterou si chce poslechnout. Pak dostane dvě pilulky proti zvracení a deset minut poté – je-li stále ještě odhodlán zemřít – je připraven chemický koktejl na bázi pentobarbitalu sodného, který během tří minut vyvolá hluboký spánek. Nápoj si musí pacient vzít vlastníma rukama, nikdo mu ho nesmí podat. Dávky jsou tak silné, že k zástavě srdce dojde do sedmi minut. Pak je tělo spáleno, popel vsypán do urny a odeslán příbuzným.“
http://www.ty­den.cz/rubriky/zdra­vi/vec-eutanazie-za-smrti-se-jezdi-do-svycarska_301856­.html#.U-z03mOtPpc

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Nemám zkušennost

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Je to eutanázia, alebo sebevražda, ak človek beznádejne chorý v bolestiach, nútene liečený a udržiavaný pri živote, si nechá vysadiť lieky (má na to právo), síce trpí bolesťami, ale napriek tomu čoskoro v pokoji zomrie?
Aj takto prebieha dobrovoľná eutanázia.

Doplňuji:
marci1, táto „svajčiarská eutanázia“ u nás (ČR, SR) nie je povolená, ten kto pripraví takýto „elixír“ napomáha sebevražde.
Jediný legálny spôsob je, ak pacient vysadí lieky a na chorobu (zranenie) „dobrovoľne“ zomrie.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Psychotic

Viděl jsem nějaký dokument, zkusím to převyprávět:
Zajdeš/zavoláš do firmy, která to dělá – objednáš se – oni se rozhodnou, jestli je možné ti eutanázii provést (jestli splňuješ zákonné požadavky) – pak se nějakou dobu čeká, jestli si to nerozmyslíš – pak potvrdíš své úmysliy – pak odletíš do země, která eutanázii povoluje – pak podepíšeš papíry a ústně potvrdíš, že jim dáváš svolení tě usmrtit – pak si v jejich budově vybereš místnost, polohu, hudbu atd., jak chceš zemřít – pak ti dají sklenici tekutého jedu – vypiješ ji – za minutku usneš – ve spánku zemřeš. Může u toho být rodina, přátelé, jak chceš. Myslím, že ten jed funguje tak, že zabrání okysličování mozku nebo tak něco, ale tím si nejsem jistý.

Samozřejmě to asi půjde i jinak, v různých státech u různých firem atd… ale takhle jsem to viděl já.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Myslím, že otázka znela o eutanázii.
Táto švajčiarská metóda sebevraždy pod lekárskou kontrolou je obyčajný obchod so smrťou.
Môže každý takto spáchať „legálnu samovraždu“? Nie, môže to len ten, kto si zaplatí svoju smrť, kto si je vedomý svojho kroku, kto splní všetky zákonné podmienky… teda nie ten, kto je svojim spôsobom povzbavený schopnosti myslenia
Ale eutanázia, legálne usmrtenie lekárom, je práve o tej skupine „ani živých, ani mtrvých“ o tých v stave bez nádeje, prežívajúcich len pod prístrojmi bez možnosti pohybu, myslenia. Tu po konzultácii lekárov, právnikov a pozostalých sa eutanázia rieši odpojením prístrojov a tým dochádza k zástave srdca a dýchania

před 3540 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Psychotic

Mluvíte o pasivní eutanázii, my o aktivní. Z otázky lze předpokládat, že se také tazatel ptá na aktivní eutanázii. Proč by se ptal jak probíhá odpojení od přístrojů? Prostě uznejte, že jste se zmýlil.

před 3540 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Psychotic

Nebo nás alespoň nepřesvědčujte, že jsme odpověděli špatně.

před 3540 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Psychotic

led: Nikdo ti nezabrání do Švýcarska odletět a nechat se zabít tam. Jejich zákony to povolují a firmy zahraniční klientelu přijímají.

před 3540 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marci1

ad „led“ : Je to tak. Češi jezdí do Švýcarska a podstupují eutanazii. První tam podstoupil eutanazii v r. 2007.
http://zpravy­.idnes.cz/prvni-cech-si-zaplatil-smrt-ve-svycarsku-fpg-/domaci.aspx?c=A070801­_211013_domaci_ost

před 3540 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek