Avatar uživatele
BeruškaSedm.

Jak probíhá kardio vyšetření EKG?

Dobrý den,je mi třináct let a zanedlouho jdu na kardio vyšetření EKG,vůbec nevím jak to vyšetření probíhá. Máte někdo nějaké zkušenosti?/Byli jste na takovém vyšetření? Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3567 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Proces vyšetření EKG :
Pacient, který podstupuje EKG vyšetření, si musí odložit do půl těla, popř. sundat i ponožky či punčochy – musí být přístupný pacientův hrudník, kotníky a zápěstí. Poté se položí na lehátko. Sestřička nebo lékař, který vyšetření provádí, nanese na pacientovu kůži trochu vodivého gelu, který zlepší přenos elektrických signálů na elektrody, a poté připevní vlastní elektrody pomocí gumových přísavek. Existují i elektrody ve formě samolepek na jedno použití, které jsou již gelem napuštěny. Celkem je elektrod deset – 6 na hrudníku a po jedné na každé končetině. Když jsou všechny elektrody rozmístěny, zapne se elektrokardiograf a během několika málo sekund z přístroje vyjede papír se záznamem a vyšetření je hotové.
Doplňuji:
http://vysetre­ni.vitalion.cz/ek­g/

Upravil/a: marci1

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Quimby

http://www.kar­diochirurgie.cz/ekg

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Gami.Pet

Mě je 14 a byla jsem tam ve 13, takže první mě poslali na rentgen (nebo co to bylo) srdce a plíce tam nemáš podprsenku, vejdeš ona ti zapne kolem vaječníku takovou ochranu a jde do kabinky, nadechneš se a zadržíš dech k hrudníku se dá takový přístroj co udělá ten rentgen, pak jsem se vrátila byla jsem tam znova bez podprsenky, ale naštěstí tam byly jenom ženy :DD poslechla si srdíčko dala na mě přísavky (vůbec nebolí) a hotovo pak jenom sundá a na začátku se ptá na různé kraviny ..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Nijak. Lehneš si na lehátko a to je všechno. Ostatní udělá sestra.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
simca simca

Pokud jdeš na RTG, tak si sundávat podprsenku nemusíte, je to zbytečné, argumentují tím, že když je podprsenka příliš těsná, že to může ovlivnit dýchání a celkové měření, ale opravdu jí svlékat nemusíte, je to zbytečné, nenechte se, je to jen baše věc.....chodím a nikdy jsem jí nesundala, kamarádka taky ne…

před 3180 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek