Avatar uživatele
TTTAnakinTTT

Jak probíhá zkoušení na většině VŠ? Jak je to s termíny zkoušek?

Probíhá to stejně jako na většině středních škol, tedy tak, že vždy, když dokončíte nějáký úsek dané látky tak se napíše test (např. 1krát za týden)? Nebo je to tak, že např. 2 či 3 měsíce docházíte na přednášky a šprtáte se a teprve potom píšete z toho všeho najednou?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Alesh, baghira před 4246 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Alesh

Ne. Na každý půlrok (semestr) si zapíšeš předměty. Každý předmět má nějaký svůj způsob zakončení, možné jsou asi jen tyto varianty: zápočet, klasifikovaný zápočet, zápočet + zkouška, pouze zkouška. Ke splnění předmětu vyučující definuje požadavky. K zápočtům to jsou zpravidla nějaké práce během roku, v některých předmětech i písemky během roku, někdy to je závislé i na docházce. Každopádně to podstatné se odehrává až na konci semestru, kde se výše uvedená zakončení vykonávají. Většina předmětů končí zápočtem + zkouškou. Po udělení zápočtu jdeš ke zkoušce, která je písemná, ústní nebo obojí. A tam tě vyučující proklepne z celého semestru.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Michal Kole

Na webu každé vysoké školy je nějaký článek jak probíhá studium na dané katedře, fakultě, univerzitě, v sekci pro studenty.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek