Avatar uživatele
sahula

Jak prokázat nepravdivost lékařské zprávy?

Dal jsem 5 pěstovek sousedovi za to, že mi najizdel autem na otce a vyhrožoval mu, soused to nahlásil PČR a šel marodit, simuluje, nechtěl jsem mu ublížit, jen varovat, krev mu ani netekla, byl jen odrenej a teď provokuje, jak se na mně zahojí. Diky za rady.
Přesně tak, chtěl bych to udržet na přestupku.

Zajímavá 0 před 2933 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
tforro

Tu situaci jsi měl řešit jinak. Bohužel se na tobě hojit bude a ty s tím asi nic moc neuděláš. Běž za právníkem, ten ti za pár stovek řekne co a jak. Třeba ti řekne, ať se obrátíš na soudního znalce. Každopádně teď asi hraješ o to, jestli z toho bude přestupek, nebo trestný čin,ne?
Jinak napadený může měsíce chodit, že ho bolí záda, že ho bolí hlava, že vidí mlhavě atd… A těžko mu někdo dokáže, že to není pravda. Proto nikdy nikoho nenapadej a když už, tak někde v naprostém soukromí bez svědků.

Upravil/a: tforro

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nepravdivost lékařské zprávy zřejmě neprokážeš, pokud nemáš posudek soudního znalce. Vše jsi měl promyslet předem. Já osobně bych to určitě neposuzoval. Spíše bych to hodnotil na 7 – 10 let natvrdo. Vyhrožování, plánování vraždy a ublížení na zdraví.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Platí prezumcia neviny, vy musíte dokázať že simuluje.
Pokiaľ má lekársku zprávu o zdravotnom poškodení následkom vášho pästného dohovoru, je v práve on, pokiaľ nahlásil fyzické napadnutie PČR.
Vy ste mal len zabrániť jeho útoku na otca, ale nie ho inzultovať. Mali ste okamžite volať PČR a nahlásiť útok autom.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
tforro

Bohužel o tom ty nerozohduješ. Pokud se chceš nějak rozumně v tomhle případě bránit, na nic nečekej, obětuj nějakej chlup a běž za právníkem. Jestli jsi ještě nebyl podat vysvětlení na policii, tak se s ním i porad co tam říkat. Můžeš i odmítnout vypovídat. Taky záleží, kdy šel napadený k doktorovi. Jestli třeba druhý, třetí den, tak se mu to mohlo stát někde jinde a ty jsi mu mohl „dát jen jednu facku“. Ale o tom se porad s právníkem.

před 2933 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek