Avatar uživatele
postcd

Jak prokázat, že je kradené kolo moje?

Kdyby mi někdo neznámý ukradl jízdní kolo, od něhož nemám účtenku, a já pak našel u někoho identické kolo, jak bych ho mohl legálně získat zpět a jak prokázat, že je moje?

Zajímavá 0 před 2863 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
yuko

Asi nijak. Mam na kole cip, kolo je registrovane u policie a navic pojistene.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

No, bez dokladů to může být problém. Ale prý jsou kola dnes vybavována několika mikrotečkami, které zloděj téměř nemá šanci odhalit. Cliftoni si je dokážou přečíst čtečkou a mají všechny identifikační ú­daje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Identické je asi podobné, nikoliv to Vaše.
Pokud ale Vaše kolo bylo ukradeno, poznáte ho dle nějakých odlišností od jiného stejného kola, máte šanci na úspěch ma vrácení. Prokážete to svědectvím, fotkou, odlišnostmi atd.

Moje manželka poznala ukradené kolo před naším barákem, kde ho zaparkoval kupec z hospody. Málem dostal nakládačku a kolo mu odebrala..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Měl bys jej umět popsat a mít jeho fotku a proto si každé nové kolo vždy vyfotím. Pak jej někomu popíšeš a ukážeš fotku a můžete společně porovnávat za předpokladu, že jej najdeš sám nebo s někým. Nejlépe narazit na někoho jiného, než na zloděje. Poté nabídni té osobě svůj občanský průkaz, aby si mohla opsat co potřebuje a případně i číslo telefonu a kolo je zpět tvoje. Ty údaje pak mohou pomoci k případnému dopadení pachatele pokud se zadaří a někdy je to i ve spolupráce s policíí a tak dále. Znám takové případy, protože u nás ve městě se kola docela kradou.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Já mám kolo zergistrované na obecní policii, pokud by zloděj nevyfrézoval výrobní číslo z rámu, dokázal bych to snadno.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek