Avatar uživatele
georgia

Jak promluvit se 16letým synem

Jsem sama s puberťákem a nevím,jak s ním promluvit ohledně sexu-co když má už pohlavní styk a já mu nemůžu poradit.Stydí se přede mnou.Jeho otec se o něho nezajímá.Prosím poraďte,dám mu to přečíst.Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5215 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mj81

Ono to není tak jednoznačné. Mě třeba rodiče vysvětlili všechno někdy ve třinácti-čtrnácti a protože jsem se o těchhle věcech styděl mluvit, koupili mi knížky, abych si to tam mohl v klidu přečíst a prostudovat. Navíc dneska je internet, tam se člověk taky dozví všelicos.

A že syn má v šestnácti své začátky určitě dávno za sebou, to bych si nemyslel, z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že stydliví lidé mohou mít problémy třeba už jen s navazováním známostí, natož něco dalšího.

Takže podtrženo, sečteno, navrhuju zkusit to řešit přes „chytré knížky“.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

zavolala bych ho k sobě a o tychto věcech s ním začala otevřeně hovořit. ptala bych se ho zda má holku zda už něco bylo,váš syn by se neměl za co stydět.řeknite mu že jste tu od toho aby jste mu pomohla poradila.hodně spolu mluvte a váš syn at se nebojí se vám svěřit,

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
fortin

O synových vědomostech ohledně sexu pochybovat v tomhle věku dnes nemusíte.

Zdroj: Georgio a proč jste sama?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
atriplex

V současné době internetu je v 16. letech poněkud pozdě. Obecně bych „promluvu“ koncipoval na vytvoření důvěry „kdyby něco, tak přijď“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
COVERENDER

Ja myslim ze v 16ti uz ma začátky davno za sebou a uz pomalu zacina sbírat zarezy na pazbe 😉 Jenom bych ho taktně upozornil at domu neprijde s miminem nebo nejakou nemoci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Vypusťe prosím,to pejorativní s puberťákem, je to sice zavedený uzus,ale je pro pohovor nevhodný.Důležité je, aby vám věřil a neměl pocit,že je poučován.Na rovinu se lze zeptat jesli už souložil,chcete -li miloval se s dívkou a zdali tu dívku má rád,nebo to prostě chtěl vyzkoušet.Vys­větlete mu,že je to vlastně sexuální pud,který někdy bude muset zvládat z mnoha důvodů.Je nezbytně nutné aby byl poučen o hygieně a ochraně proti sexuálně přenosným nemocem.(prezer­vativ)Není pravda,že prezervativ snižuje sexuální prožitek.Pokud je panic a jeho sexuální touhy jsou předmětem snů a fantazie,je to dobře.Nehaňte ho!A pozor onanie není škodlivá a je přirozenou náhražkou sexu a rovíjí tu sexuální fantazii.Veďte ho k lásce k dívce jejímž vyvrcholením je milostná hra a soulož. Možná se nechá poučit i o plánovaném rodičovství.

Zdroj: život

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
afro.minerva

Já bych s ním promluvila jako dospělý s dospělým. To určitě zabere.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek