Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak propojit ADSL modem s wifi routerem?

Ahoj jsem začátečník a tak Vás prosím Ti kdo mi odpoví,jestli byto mohlo být jak se lidově říká pro blbce-děkuji. Takže problém mám takový ,že mám internet od O2 a je vyžadován modem ten jsem si dnes koupil je to modem ADSL2+ Modem Router (Annex B) ten jsem si nakonec i připojil,ale co mi stále nejde a nejde je ,že mám ještě notebook a potřebuju aby mi taky jel na něm internet,to jsem zase koupil 54Mbps eXtended Range Wireless G AP Client Router model No. TL-WR543G je to wifi a už nevím,jak to propojit aby jelo pc+notebook????3-[ Podotýkám,že když jsme měli od LOSAN internet ten router wifi mi jel hned a notebook taky ale ted je tady ten modem a já nevím co udělat a tak Vás snažně prosím o návod jak to propoji ,aby mi to jelo mnohokrát Vám předem děkuji Leo

Změna předmětu, původně: PROBLÉM S MODEMEM A WIFI ROUTREM (host)

Předmět Autor Datum
Zapojis "WAN" dieru toho wifi routeru do niektorej "LAN" diery do toho modem-routeru. Ak je vsetko s…
MM.. 15.12.2011 17:33
MM..
ten jsem si dnes koupil je to modem ADSL2+ Modem Router ...,to jsem zase koupil 54Mbps eXtended Rang…
lední brtník 15.12.2011 17:55
lední brtník
modem JE TP LINK ADSL2+ MODEM ROUTER (Annex B) model No.TD-8816B
godofwar33 15.12.2011 18:54
godofwar33
modem + router za něj už potřebuješ jen switch, pro tebe nejspíš wifi-switch. psal jsem tam nějaké…
lední brtník 15.12.2011 20:37
lední brtník
ad tvoje reakce: prodejce se třeba vyzná v hw do pc, ale proč a jaké k sobě volit části sítě mu buď…
lední brtník 15.12.2011 22:48
lední brtník
ty jsi dobrý idiot
mujo 23.12.2014 09:53
mujo
sry to bylo na toho medvěda poslední
mujo 23.12.2014 09:54
mujo

Zapojis "WAN" dieru toho wifi routeru do niektorej "LAN" diery do toho modem-routeru. Ak je vsetko spravne (a ak si na PC nemusel nic kvoli pripojeniu nastavovat) tak to takto normalne ma fungovat. Musel si nieco na PC nastavovat aby si sa pripojil? (kablom)
Ked to nejde tak bude treba prenastavit aspon jeden z tych routerov, dostanes sa do nastaveni modemu alebo wifi routera? (jak je popisane v navode). Napr. wifi router prenastavit do modu AP, a pripadne zmenit rozsah IP ak koliduje s rozsahom ktory pouziva ten modem-router.

P.S. existuju adsl routery uz aj s wifi, ked si kupovat novy tak si mal uz rovno kupit nejaky s wifi.

ten jsem si dnes koupil je to modem ADSL2+ Modem Router ...,to jsem zase koupil 54Mbps eXtended Range Wireless G AP Client Router model No. TL-WR543G je to wifi

přesný typ adsl modemu/routeru si za tebe bude cucat z palce kdo?
a můžeš vysvětlit, proč sis teď koupil léta zastaralý a dnes pomalý wr543, dražší o funkci wisp-client, kterou s adsl připojením nijak nevyužiješ? který blb obchodník ti právě toto doporučil? ve tvém případě bys potřeboval začít buď na wr741nd, nebo se porozhlédnout po vlastnostech a připojovacích možnostech tvého tajného adsl modemu (routeru?).

"eXtended Range Wireless G" ... máš snad všechny připojovací wifikarty v noteboocích taky tplink, abys musel řešit jakýsi nekompatibilní "eXtended Range"? v dnešní době kdy je kdejaká integrovaná wifi "n", si jdeš koupit "g" router? co to máte u vás za odpad ty garážové pc prodejce? nebo to sis vymyslel sám?

modem + router
za něj už potřebuješ jen switch, pro tebe nejspíš wifi-switch.

psal jsem tam nějaké další dotazy - ty ignoruješ?

takže obecně: wifi-switch se nedělá, jde mu přizpůsobit router. pro rozumně rychlé domácí propojení pc mezi sebou by to měl být aspoň wifi "lite-n" typ, nebo lepší. funkce wisp-client z wr543 je ti nanic.

1) připojíš pc přímo za adsl router, zjistíš obdrženou adresu (například 192.168.1.9, brána = router = 192.168.1.1)
2) omezíš rozsah dhcp na adsl routeru třeba na 192.168.1.100-.199
3) připojíš pc k lan wifi routeru, v nastavení mu změníš adresu na třeba 192.168.1.2 - důležitý je stejný lan rozsah s prvním routerem, např. 192.168.1.x
4) vypneš wifi routeru dhcp a uložíš nastavení - v té chvíli ztratíš připojení, pokud nemáš ruční nastavení tcp/ip -> nic se neděje
5) propojíš lan adsl do lan wifi routeru - a už máš adresu od prvního routeru, i když jsi píchlý v druhém.
6) teď nastavíš u wifi routeru ssid, wpa-key, případně číslo kanálu, kontrola country regionu.

a je to.

ad tvoje reakce:
prodejce se třeba vyzná v hw do pc, ale proč a jaké k sobě volit části sítě mu buď uniká, nebo ti chtěl vnutit výprodejní krám.
wr543 u tebe sice fungovat bude (v normálním režimu), ale za stejné prachy jsi mohl mít 3x lepší wifi.
tplinku nefunguje web, nemůžu sem dát odkaz na printscreen s jejich nastavením. ale dle předchozího to snad nastavíš i s méně vhodným wr543.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru