Avatar uživatele
Paja17

Jak prosadit ve škole nošení uniformy?

Jsem student osmiletého gymnázia v Teplicích a rád bych u nás ve škole prosadil školní uniformy. Zatím o mém plánu ví jen pár lidí, ale souhlasi. Jak nejlépe tenhle plán prosadit? Ve škole máme školní parlament, tam by se to mohlo odhlasovat, ale co napsat do návrhu aby to mělo největší šanci?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 2824 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Do návrhu napište důvody, proč jste zatáncem školních uniforem. Berte v úvahu, že v ČR nejsou moc běžné, že se u nás klade určitý důraz na individuální styl a svobodu. Argumenty, které zahrnete do návrhu, musí mít asivětší váhu než myšlenka, že v UK je mají. Musíte vědět, co těmi uniformami chcete dokázat a to tam napište.
Musíte si ale uvědomit, že uniformou ve skutečnosti dokážete jen to, že budete všichni pěkně vypadat a že bude cestou do školy jasné, od které chodíte. Rovnost, svornost a bratrství ještě žádná uniforma nezraučila.
A v neposlední řadě, i když máte školní parlament, který to může odsouhlasit, o podobných věcech stejně nakonec rozhoduje ředitel.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Zcela s tebou souhlasím. Uniformita by nerozeznala děti z finančních slabších rodin a z těch bohatších a bohatých. Denně vidím, jak chodí děti oblékané do značkových oděvů, bot… a děti oblečené ze sekáče, popřípadě z vietnamských tržnic.
U dětí ze slabších rodin vzrůstá závist, u těch bohatých posměšky!

A nejhorší na tom je, že děti chodí v tričkách, které mají různé, vesměs anglické(vulgární) nápisy, propagace drog a jiné.

Uniformita není jen ve východních, ale i v západních státech!
P.S. Nevěřím tomu, že prosadíš uniformitu v gymnáziu, proto že ti budou házeny klacky pod nohy, ale pokud ano…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xxx3

jak to prosadit? Vymyslet pádné argumenty, proč by to bylo pro školu (a studenty) výhodné. Ale bude to asi těžké, ono to nemá zdaleka jen pozitiva.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek