Avatar uživatele
Vitey

Jak přeinstalovat android, když mobil najede maximálně do načítání loga při zapnutí?

Mám telefon iNew v3 už něco málo přes rok a za celou dobu s ním nebyly žádné větší problémy, ale poslední dobou se začal nějak sekat, což se stupňovalo na větší sekání, potom třeba ukazovalo jinak procenta nabití (podle ukazatele jsem měl 50% ale vypnul se a při zapnutí svítilo logo prázdné baterie) a podobně, potom se stalo, že se mobil zničehonic zaseknul a vůbec na nic nereagoval, jedině na násilné restartování pomocí vyjmutí baterie a během dvou nebo tří dnů od té doby to bylo čím dál častější, potom zase šel den bez problemů a včera šel v pohodě celý den a večer se vypnul a jako vždy pomohlo jen vyjmutí baterie, jenomže potom se sekl třeba hned když se znovu zapnul a já chtěl jen odemknout obrazovku. Někdy vydržel třeba 20–30 vteřin a zase se zaseknul. Řekl jsem si, že bych zkusil obnovit tovární nastavení, to jsem udělal, a stalo se to, že teď se mi mobil sekne už hned při načítání úvodního loga telefonu, v lepších případech se mi objev plocha, ale zaseknutá.
Takže moje otázka je, jestli by nešel nějak přeinstalovat Android, snažil jsem se hledat na anglických stránkách a psali tam něco, že by šel telefon rebootnout, bohužel bez návodu, ale zato jsem našel více lidí se stejným problémem na stejném telefonu. Takže kdyby tady byl někdo, kdo by mi poradil, jak to udělat, byl bych rád.
Záruka už se nejspíš na telefon nevztahuje a stejně nevím, kde mám papíry od toho telefonu.

Zajímavá 0 před 3040 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
a623682@drdr

Zkus vymazat programovou cache a dalvik cache. To se dela z tzv. recovery menu, do ktereho se dostanes tim, ze: 1. vypnes telefon (uplne); 2. zmacknes volume up a power button a drzis tak dlouho, dokud se mobil nezpane; 3. tim by ses mel dostat do recovery mode. Tam hledej „wipe cache partition“ (programova cache) a v advanced menu jeste potom hledej „wipe dalvik cache“. Oboje spust (je v jedno v jakem poradi). To by snad melo pomoct.

Instalace jine ROM uz je slozitejsi, o tom psat nebudu.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Vitey

Když zmáčknu volume up a power button objeví se android na zádech a ze břicha mu svítí červenej vykřičník v trojúhelníku :D a pod ním je napsaný „Žádný příkaz.“ A nevím jestli to má dělat ještě něco nebo se mi to zase seklo. Jak moc složitá je ta instalace ROM?

před 3040 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
a623682@drdr

Zkus projet tady tu diskusi, tam to resi (to „no command“ – zadnej prikaz). Co se tyce instalace ROM, tak se podivej po internetu, jsou i videa na youtube, ktery to popisujou.
Instalace novy ROM muze projit hladce, ale taky se to muze zvrtnout v peknej voser. A pochopitelne je to vsechno bez zaruky. Me se teda zatimjeste zadnej telefon bricknout nepodarilo (instaloval jsem asi ctryi nebo pet telefonu), ale treba kamosovi se to uz stalo (nakonec to vyresil servis).

před 3040 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
a623682@drdr

sem nejak zapomnel dat ten odkaz, ze http://android­forums.com/thre­ads/recovery-mode-showing-no-command.898792/

před 3040 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek