Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asus Crosshair IV Formula - AMD 890FX

dobry den, dneska vecer se mi zacal zasekavat pc. Bez ohledu co sem delal se po nahodne dobe zaseknul a stupnovalo seto teplota vsech komponentu byla normalni. Doslo to tak daleko ze se mi pocitac zasekava hned po zapnuti 5-10 sec a i pri praci v biosu. Chtel bych se zeptat na jakou zavadu to vypada? Ja si myslim ze je to zakladni deskou. je moudre se pokusit preinstalovat bios desky kdyz se to takto seka. Zkousel sem i postupne stridani RAM a trochu zvednout napeti na RAM ale nez sem se tam dopracoval tak se to seklo. Predem dekuji za odpoved

Předmět Autor Datum
BIOS se určitě nezkazil. To nejsou Windows, abys to musel pořád přeinstalovávat. Zvýšením napětí RAM…
karel 28.08.2011 00:23
karel
zacalo to kdyz seh hral jednu hru. pocitac se najednou zasknul, tak sem ho restartoval. Nechal sem n… poslední
Thurzo 28.08.2011 00:30
Thurzo

BIOS se určitě nezkazil. To nejsou Windows, abys to musel pořád přeinstalovávat. Zvýšením napětí RAM je nanejvýš zničíš.

teplota vsech komponentu byla normalni

Tohle většinou píšou ti, co neumí teplotu změřit. Normální teplota je teda jaká?

Zkontroluj frekvenci CPU, režim disku, zatížení CPU.

zacalo to kdyz seh hral jednu hru. pocitac se najednou zasknul, tak sem ho restartoval. Nechal sem nabehnout OS, a zacal sem zkontroloval teploty v prubehu hrani her (BBC2) nejvetsi teplotu mela Grafika 67, a zova se to zaseklo. Takhle se to porad stupnovalo. Po 4-te sem se nedostal ani do windows. Z pocitacem jsem zatim necaroval :) jen sem se koukal v biosu na ramky kolik maj V a jakou frekveci. Je mozne aby tahle postupne zacala blbnout zakladni deska nebo to muze byt neco jineho ? Co presne je aktivni nebo muze delat potize kdyz sem biosu desky.
Ted toho uz nejde moc zjistovat jsem rad kdyz to bezi 20 sec
Dekuji za odpoved

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru