Avatar uživatele
Oťák1999

Jak přemluvit rodiče aby mě pustili na střední vojenskou školu?

Ahoj, jsem v 8 třídě, a uvažuji kam dál, rodiče by mě nejraději vyděli někde na gymplu, ale tam se mi nechce. Mnohem raději bych šel na technické lyceum do Moravské Třebové, ale rodiče říkají, že mě na „vojáka“ nepustí. Poradíte?
Předem děkuji
Doplňuji:
PS: jsem nejstarší ze 4 sourozenců. Máma je učitelka, je „zamilovaná“ do matematiky a tátu moc nezajímáme.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 3688 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Vysvětli mamince klady tohoto povolání a ona ať ty záporné a uvidíš k jakému závěru dojdete.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Neznáme ani tebe ani rodiče, takže se nedá dost dobře poradit.- Musíte si to vzájemně vyjasnit

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
SportWoman

ahoj, ta škola se mi také moc líbí. Domluv se s mamčou tak, že jednu přihlášku dáš sem na vojenskou a druhou tam kam bude chtít ona, na to by třeba přistoupila .
Nebo můžeš jít na nějakou jinou školu a pak až na vejšku na vojenskou nebo jít na ten výcvik do Vyškova po škole.
Co jsem četla tak je strašně těžké dostat se přes vstupní prohlídku takže jestli máš brýle nebo křivá záda či alergii tak zapomeň (četla jsem diskuzi několika lidí kteří byli na té prohlídce a z deseti vzali dva) a navíc vzhledem k tomu že je to jediná škola v čr tak je tam opravdu nával.
Mě osobně by se tato škola také zamlouvala, ale fyzicky se na to moc nehodím (jsem hodně hubená). rodičů jsem se pro jistotu ani neptala, ale myslím že když to s rodiči nějak v klidu probereš tak nějakou alternativu vyberete vzhledem ktomu že máš hodně sourozenců tak můžeš říst že na gympl pujde někdo jiný :D
Doplňuji:
omlouvám se za pravopis, ale klávesnice mi někdy něco vynechá nebo dá víckrát.

Upravil/a: SportWoman

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Vojenské školy jsou velmi specifické a nejsou pro každého. Důležité jsou fyzické předpoklady, při přijímačkách se běhá. Studenti školy musejí skládat slib, musejí dodržovat disciplínu. Zkus si o tom pohovořit s nějakým vojákem z povolání, nebo alespoň s poradcem pro výběr povolání ( jestli ho máte na ZŠ ).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Jednoduchý, zeptej se jí, co si myslí že s tebou bude, pokud dokončíš gympl ale nepovede se ti vystudovat žádnou vysokou školu. Kde se podle ní uplatníš, když budeš mít vystudovanou školu, která je pouze a jen přípravou na další studium?

Pokud je máma učitelka, měla by mít vysokou školu, a tak snad musí chápat že po dokončení gymnázia na tom budeš tak, že budeš mít dovednosti=0 odbornost=0 a budeš na tom tedy hůř – co se týče shánění práce – než kdejakej zedník s výučním listem.

http://www.axi­al.cz/publiko­vane-clanky:-mate-sanci-na-misto

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek