Avatar uživatele
Kačka Prudká

Jak přemluvit rodiče ke koupi MacBooku?

Ahoj, jmenuji se Kačka. Brzy mi bude 14 a chtěla bych dostat k narozeninám Macbook.Sice svůj vlastní notebook mám,ale mám ho už dlouho a nejdou na tom pořádně dělat ani prezentace do školy.Mám notebook značky Compaq který už se ani neprodává.Nepot­řebuji a ani Nechci ten Macbook Pro za 60.000. Přeji si ten za necelých 20.000.Jak mám rodiče přemluvit? Předem děkuji za zpětnou vazbu.

Původní chybně formulovaný dotaz
Jak přemluvit rodiče o Macbook?

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2239 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Bohužel to je tak, že pokud Tě živí rodiče, oni rozhodují, co Ti koupí nebo ne. 20.000 Kč za notebook je dosti vysoká částka- pro 14letou dceru. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Kačko, píšu to tady u každé podobné otázky:

Jak tě někdo přesvědčí, abys udělala něco,
co udělat nechceš, nebo s čím nesouhlasíš?
Nijak, že? A totéž platí pro tvé rodiče.

Poznámka:
S těmi prezentacemi nemáš pravdu, jdou udělat dobře
na téměř jakémkoliv zařízení a v kterémkoliv kancelářském balíku.
Jenom se to musí umět.

Notebook máš, nauč se s ním pořádně pracovat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… nijak, spíš se snaž doma pomáhat, ale pochybuji, že ti jej koupí, možná tak k osmnáctinám, nebo za maturitu, ale teď určitě ne … a podle stylu předpokládám, že jsi pěkně rozmazlená … když něco na něčem nejde, neznamená to, že daná věc je rozbitá, dost často to bývá rukama …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
OldaW

Asi by jsi se měla zamyslet, zda potřebuješ zrovna MAC. Dělám denně prezentace, reporty, tabulky… a žádný MAC nemám. Používám notebook zua cca 10tisíc s procesorem i3 a zjevně to stíhá i pro videokonference a práci na vzdálených plochách.
Rozhodnutí je jednoznačně na Tvých rodičích, ale otázka má znít, potřebuji to?
Stačilo by si pořídit noťas za 5tisíc? Mohou si moji rodiče utratit 20tisíc, aniž by to přineslo nějaký ekonomický zisk? Mají Moji rodiče na to, aby mi takové zařízení pořídili?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Muffz

K čemu potřebuješ MacBook? Je ti 14, měla bys být ráda za jakýkoliv notebook. Navíc na Macu bys nerozjela většinu věcí, co bys chtěla. Mac je zbytečný pro valnou většinu dospělých, natož tak ho kupovat dítěti, které ho chce jen na to, aby před spolužáky ukázal, že má tak drahou hračku.

Neporadím ti, jak přemluvit rodiče. Spíš se zamysli, proč ho chceš? Protože mít Apple je cool? Na oko ano, na chvilku budeš moct říct „mám Apple“. Po chvilce už to nikoho nebude zajímat a ty s ním budeš mít jen problémy (jak to máme s Macama v práci na denním pořádku).

Zkus si najít notebook od HP nebo Lenova za poloviční cenu, co bude umět to samé, co ten Mac. Budeš mít i větší šanci u rodičů.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Jestli máte ve škole základy finanční gramotnosti, měla bys požádat o přezkoušení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

řeknu to úplně na rovinu, macbook v rukou 14leté holky je předražená tretka. Jakýkoliv levný notebook by plně vyhověl tvým potřebám pokud se už teď nezabýváš vývojem software, což nepředpokládám. Spíš tipuji že chceš macbook prostě jenom kvůli logu nakousnutého jablka, stejně jako chtějí jiné dívky tvého věku značkovou předraženou kabelku a další tretky kterými se dá chlubit kamarádkám. Věř mi jakýkoliv notebook v cenové relaci pod 10tis ti poskytne stejnou službu jako ten předražený macbook a jediný rozdíl pro tebe bude v tom, že kamarádky nebudou závidět ten tolik obdivovaný a populární BRAND 🙂 Za tuhle odpověď lajk nerozí, já vím, jen říkám jak to je. Koupit Macbook školou povinnému dítěti pod 20 let je jenom plnění bezdůvodného a ničím neoprávněného rozmaru, jakýkoliv PC notebook za desítku by zastal stejnou roli zrovna tak dobře. Pokud lidé nepatří mezi ty co rádi vyhazují peníze oknem jenom za marketingové pozlátko pak docela chápu jejich stanovisko.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

zkus trochu zracionalizovat svoje nároky a najdi si výkoný PC notebook, podstatně výkonější než tvůj starý compaq, zato však za podstatně rozumější cenu než poněku vyhypovaný hardware applu na který si můžeš našetřit a pořídit si ho až budeš soběstačná a budeš vydělávat vlastní peníze, jenže třeba si v té době sama řekneš, že když už si je vydělala nebudeš je přece vyhazovat za hloupé logo a koupíš si raději znovu nějaký výkonný PC kolem 15 tisíc … u pc si jen pohlídej aby procesorem byl i3 nebo i5, disk byl typu SSD a operační paměť minimálně 4GB, pohlídej si i rozlišení displeje, vertikálně minimálně 1080px, pak s ním budeš určitě spokojena. Viz tento odkaz https://notebo­oky.heureka.cz/f:2107:2­09126,209127;2109:4-;3146:1033282­,8637;p:-16000/

před 2238 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek