Avatar uživatele
Žaneta01

Jak přemluvit rodiče, aby mi předčasně koupili dárek k vánocům ?

Ahoj, naši mi slíbili k vánocům nový telefon ale v prodejně mi pán říkal že těch telefonů už má jen pár.
Byli jsme se na něj podívat a naši řekli že jo a že by tedy pár dní před vanoci být mohl.Je tu ovšem jedno velké ALE, v prosinci jedu ze školou do Vídně, a nechce se mi tahat můj těžký telefon a fotoaparát.
Nevíte někdo jak naše přemluvit?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3793 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
arygnoc

vždy som si myslel, že Vianoce sú sviatok šťastia a radosti.
a zrazu zisťujem že sú to sviatky čisto materiálne: darčeky, darček, darček.

nebudem tu nostalgicky spomínať na ponožky, svetra a knižky pod stromčekom, ale na tú atmosféru, ten pocit, že si na vás niekto spomenul.

je to totiž skutočne skôr viac duchovný sviatok, ten darček je iba prejav (myslím na teba), taký malý bonus, a nie poslanie sviatku a jeho cieľ.

toľko mentorovania.

k otázke:
ide o ten darček VÁM alebo sa iba chcete predviesť pred spolužiakmi? nestojí vám ta trocha čakania za ten pocit >otvoriť si ho pod stromčekom< a >poďakovať Ježiškovi<?
Viete, z toho darčeka má radosť nie iba obdarovaný, ale i darca, a pri tej stromčekovej tradícii je to niekedy až k slzám … ale takto? zážitok je preč, iba preto, nech vaši kamaráti vidia nový telefón?

Skúste ich neprehovoriť.
Prehovorte seba.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

4154 promiň,ale odpovídáš na něci jiného,než je zadání otázky.Otázka zní:Jak přemluvit rodiče,aby pořídili předčasný dárek k vánocům.

Odpověď:pokud rodiče mají rozpočet na to,aby ti dárek,tedy telefon koupili,popros je hezky a pokud i ty máš nějaký rozpočet,tak třeba i přidej nějakou korunu.Samozřejmě s tím,že už si jiný dárek pod stromeček nevymyslíš a nebude ti to líto.Třeba použij jako argument ten výlet Vídně,a že se ti dárek bude moc a moc hodit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
4154

Kupovat telefon v kamenném obchodě? Blbost!
Nevím co chceš za telefon a jaký máš rozpočet, ale určitě ti najdu lepší než ten co ti nabízí pán v obchodě.
Já si minulej týden koupil telefon za 6000 (není určenej pro evropskej trh… oficialně se prodává jen v Asii) a ten se výkonem vyrovná vlajkovým lodím nejznámějších výrobců a není to žádný plasťák jak to umí Samsung a jemu podobní, ale kvalita z hliníku.
Nedívej se na značku… za tu zaplatíš nejvíc.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Proboha, co je to za argument „nechce se mi tahat můj těžký telefon a fotoaparát“? Jedeš do Vídně, což ti nejspíš platí rodiče a ty ještě fňukáš nad pár deky?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hamon

arygnoc – palec nahoru.
A pokud si ten telefon vyškemráš před Vánocemi, bylo by milé projevi vděk a použít ho pro přiblížení atmosféry rodičum (třeba krátké video a do toho říct, že „to je jen pro vás, tati a mami“).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek