Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Jak přeprogramovat řídící jednotku aut.tlak.hrnce AVAIR IDA YDB50–90C-1?

Je možno a jak přeprogramovat řídící jednotku tohoto hrnce? Výrobce naprogramoval řídící jednotku na časy vaření (po natlakování) na 5 stupňů 6,4,20,25 a 30 minut. Tyto časy jsou ale, podle mých zkušeností, dosti neprakticky zvoleny. Na zeleninu by bylo potřeba max.2 minuty, na běžné maso tak 10 a 15 minut a časy 25 a 30 minut jsou skoro nepoužitelné, maso by se moc rozvařilo. Nyní používám kombinace jednotlivých časů, případně pro zeleninu ruční vypnutí za pomoci kuchyňského časovače (minutky). Ale má to tu nevýhodu, že není možno, v tomto případě, použít pro celé vaření „odložení“ procesu vaření, takže je pak nutno ještě dovařit další minuty. A u zeleniny je nutno vaření hlídat a vypínat ručně. Myslím si, že by přeprogramování bylo možné, ale nevím jak to provést. Poradí někdo?

Zajímavá 0 před 2874 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

nemyslím si, že to půjde přeprogramovat stejně jako nepůjdou přeprogramovat žádné jiné spotřebiče v kuchyně. po přečtení recenzí jsem si jist, že porovnávání s papiňákem možné je, ale psát, že papiňák se musí hlídat atd. je nesmysl. zapnu, dostanu na tlak, ztlumím, vypnu a nechám dorazit. nikdy jsem neměl nedovařeno nebo naopak. pravda, jsou to léta praxe a odříkání. kdo na to nemá, ať si koupí papiňák s mikroprocesorem a hledá na něm chyby

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Reakce na boreczech. Takovéto nekonstruktivní rady nemají význam, jde pouze o záštiplné napadání. Nejsem technický analfabet. Mikroprocesory a paměti EPROM a EEPROM (semipermanentní-přeprogramova­telné), pokud to boreczechovi něco říká, dnes používají běžně mikrovlné trouby, lednice, kávovary, pračky a pod. Takže možnost přeprogramování reálně existuje. Mně jde pouze o to, má-li někdo s tímto zkušenosti, já jsem ještě do detailu nevnikl (možná budu nucen, ale beru to jako zábavu). A pokud je někdo zapšchlý konzervativec, ať si stepuje třeba i u normálního hrnce. Konzervativní pradleny také odmítaly automatické pračky a dnes už většina žen (i mužů) bez ní nemůže existovat. A abych nedělal reklamu, přečtěte si recenze na automatický takový hrnec, třeba na Heuréce. A nakonec zkopírovaná zpráva z odborného zdroje: Některé mikrovlnky vaří, ohřívají a rozmrazují podle receptů vložených do paměti, vložený pokrm zváží a podle toho nastavují výkon a dobu ohřevu. Japonský SHARP letos zahajuje výrobu tzv. internetových mikrovlnek, které umožňují uživateli stahovat si nejrůznější programy přípravy pokrmů do paměti. S pozdravem tazatel.

před 2873 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek