Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asus K42F, instalace Linuxu nebo Visty

Ahoj,

potrebuju poradit s jednou veci. Uz od vcera se drbu s instalaci Linuxu na tento k42f Asus. Nejde na to Ubuntu, Kubuntu, Suse, ted bezuspesne zkousim Mandrivu a dochazi mne trpelivost. Nasel jsem navic jeste tohle asus_k42f a zda se, ze Linux na tom asi nema smysl.

Na strance vyrobce jsem o tom nic moc nenasel. tak blbe zpracovany web jsem jeste nevidel, ale co mne to ukazovalo, tak na to jde jen XP a W7 z OS od MS. Zkusil jsem tam XP a nesly nainstalovat, pravdepodobne to potrebuje nejaky ovladace, ale XP tam nechci davat. Zkusil jsem Vistu a instaluje se asi 2hodiny a nedokonci se, pak jsem ztratil nervy. Nevite nekdo v cem muzu delat chybu nebo ten ntb jede jen s W7? Ty jsem tam bez problemu dal, ale asi to bude peknej kripl, protoze win7 ani nerozpoznaly jeho sitovku...
Takze potreboval bych vedet, jestli nekdo na tomto ntb mate linux a pripadne jak ho nainstalovat, protoze instalace zadnyho linuxu nejde. Respektive kazda instalace Ubuntu dojede do konce a po restartu nenabehne nic, krom milionu pismenek a neni tam zadny graficky mod a nejsem sam, kdo tohle resi. U dalsich distribuci instalace konci jeste driv. Disk je v modu AHCI, ale instalace nesla ani v IDE. Jediy Suse se trosku vic rozepsal co mu vadi a pochopil jsem tak nejak, ze to nemuze namountovat disk nebo neco takovyho.
Pripadne nevite nekdo, jak na tu potvoru nainstalovat vistu? MOzna by to bylo lepsi, nez tam zkouset Linux. Jestli tam teda Vista pujde, ale kdyz maji na webu XP, tak nechapu, proc tam neni nic o Viste. Windows 7 uz nemam a kupovat je nechci, ale vistu jeste 1 mam.
Nereste, ze je to levny ntb a ze jsem to mohl cekat apod. To vim.

Dik.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru