Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak přetaktovat procesor?

Jak mám přetaktovat procesor AMD 3200+ je a zakl.frskvenci 2,0ghz a chci ho přetaktovat ale kdykoli v bisu na stavim ze základní hodnoty 200 na třeba 230 a cpu frekvenc (nějakt tak) ze 66 na 72 tak mi to píše hlíšku WARNING PC IS IN SAFE MODE!!

Předmět Autor Datum
To je procesor v socket 939 ? Tenhle procesor se přetaktovával před někdy v roce 2004 kdy to (možná.… poslední
MM_tank 07.10.2009 18:53
MM_tank

To je procesor v socket 939 ? Tenhle procesor se přetaktovával před někdy v roce 2004 kdy to (možná...) mělo jakýsi smysl. Přetaktováním riskuješ nestabilitu, ztrátu dat (pokud nemáš vhodnou základní desku s tzv. pcie lockem). Procesor jsem kdysi měl,zkoušel taktovat několik kousků a šel tehdy přetaktovat o 25procent na 2450-2500mhz. V dnešní době jednoznačně ztráta času,ničemu to nepomůže.

Když to napíšu blbě a přeženu tom buď rád že ti ta základní deska ještě jede a nemusíš řešit jestli koupit poslední vyráběnou (asrock) nebo udělat upgrade(deska+cpu+ram). Každý měsíc řeším tak dva až tři pc s vadnou deskou 939.

edit: a jestli se do toho fakt chceš pustit musíš snížit rychlost pamětí na 333, rychlost htt sběrnice na 4x a pak zkusit zvednout rychlost FSB. Pokud nemáš pcie lock můžeš zvýšenou rychlosít ide sběrnice odpravit data na disku /viděl jsem několikrát!/. Na deskách s via nebo sis bych to vůbec taktovat nezkoušel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru