Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak přetaktuji Sapphire ATI Radeon HD 5850

Mám grafiku Sapphire ATI Radeon HD 5850 a její jedinou výraznou vadou je zamčený BIOS, který se musí obejít taktováním pomocí utility AMD GPU Clock Tool. Pokud se to povede, po přetaktování ve zmiňovaném AMD GPU Clock Tool může vzrůst výkon téměř na úroveň ATI Radeonu HD 5870.
No a teď nastává ten "kámen úrazu" (alespoň pro mě) - když kartu nataktuji pomocí daného prográmku AMD GPU clock tool na nějaké ověřené stabilní hodnoty, tak po každém restartu počítače se grafika bohužel vrací na původní hodnoty ​(Default​), což moc ideální není, prostě to nemohu uložit...Tj. pak bych musel při každém zapnutí PC nebo před hraním hry znovu kartu taktovat. Vyřešil už to někdo? Pokud ano, rád se poučím a využiji jeho rady 8-)

Předmět Autor Datum
použij toto: download.htm umí to několik profilů, přičemž se dá nastavit, který z nich se má po spu…
touchwood 13.03.2010 13:12
touchwood
Bohužel...u jiné karty by se ten prográmek MSI Afterburner použít určitě dal,u této nikoliv...Viz. r…
Brut 13.03.2010 14:51
Brut
no, nevím. já grafiky netaktuju, ale tady MSI Afterburner testují a doporučují přímo pro tvou kartu:… poslední
touchwood 13.03.2010 19:21
touchwood

Bohužel...u jiné karty by se ten prográmek MSI Afterburner použít určitě dal,u této nikoliv...Viz. recenze na pctuning.cz - přetaktování - vyjmutí části odstavce: "Při zkoušce taktování mne nejprve málem trefil šlak. Ačkoliv jde o nereferenční verzi, má Sapphire Radeon HD 5850 Toxic stejný zámek frekvencí jako referenční verze. Zapomeňte proto na taktování obvyklým softwarem jako je třeba MSI Afterburner. Nakonec jsem však taktování přeci jen rozchodil a to pomocí utility AMD GPU Clock Tool. Není ani zdaleka tak dobrá jako MSI Afterburner, avšak ve chvíli, kdy nemáte na výběr, nelze nic jiného dělat."

http://pctuning.tyden.cz/hardware/graficke-karty/1 6688-sapphire-radeon-hd-5850-toxic-tichy-a-opravdu -vykonny?start=14

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru