Avatar uživatele
Dzejkob

Jak přibrat na váze?

A nemyslím pomocí nějakých speciální přípravků a nebo za pomocí extremní konzumace potravin. Jde mi spíš o nějaké všeobecné zásady, jak by se měl člověk chovat, aby přibíral na váze? Jíst pravidelně? Jíst časteji, ale v malých dávkách, nebo méně často, ale po větších porcích? … poradíte?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11 před 4770 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Terryle

Je hodně důležitý, čeho chcete přibrat – jestli zdravé hmoty (svalů) nebo špeku. Pokud stačí špek, pak se cpěte fastfoodem, zapíjejte colou, střídejte s pizzou a kilama sladkostí. A pak pěkně lehnout a nic nedělat a k tomu uzobávat chipsy.
Ale pokud máte přibrat zdravě, tak bych tipovala hodně bílkovin → maso, mléčný výrobky, luštěniny + ovoce, zeleninu. Sacharidy (pečivo, brambory, těstoviny) tak asi normálně. A místo válení se na gauči si jít odpoledne nebo navečer zařádit do posilovny.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Alesh

Ovlivňuje to řada faktorů. Ten nejhlavnější bezpochyby je jednoduše matematicky řečeno: energetický příjem > energetický výdej (v delším časovém horizontu samozřejmě). Energii získává tělo ze tří živit: bílkoviny (proteiny), cukry (sacharidy), tuky. Je žádoucí preferovat bílkoviny a cukry před tuky. Pokud jsi ale hubený, pak se ani tukům vyhýbat nemusíš, ale chce to se hýbat, jinak sice přibereš, ale svaly nikde a špeky všude. 🙂 Chce to jíst pravidelně v cca 3hodinových intervalech. Střídat větší (hlavní) jídlo a lehkou sváču. Snídaně (např. v 7, vydatná) – sváča (9–10) – oběd (12) – sváča (15) – večeře (18) – sváča (21, chrápat v 22, 23). Vliv na to má i stres, nedostatek spánku apod. Pěkně popsanou problematiku nalezneš na konci knihy: http://www.kos­mas.cz/knihy/107947/po­silovani-pro-muze/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

Spíš se cpát hodně a často, pokud chcete opravdu přibrat

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
roxy52

Přesně jak řekla Hanulka.Snad jen dodám,že po každém ,,nacpání" se jít natáhnout.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal Kole

Mám pocit, že byl nějaký speciální díl Jste to co jíte jak tloustnout.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Miň pohybu,víc jídla s obsahem živočišných tuků a cukrů a bílé pečivo.Sladké limonády.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek