Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asus P4P800-X_Zvýšení výkonu P4_Northwood_2GHz

V BIOSU je možnost zvýšení taktu procesoru o přednastavené hodnoty až do 30%. I při minimálním zvýšení (5%) po chvíli systém zatuhne. Poradí někdo, jak to zkusit manuálně? Jaká má být správná kombinace zvýšení frekvence procesoru/FSB/AGP_PCI, aby to šlo? Jsou na to někde návody, jak postupovat?

Konfigurace: P4_2GHz Northtwood na MB Asus P4P800-X s 1024MB RAM (PC2100 DDR SDRAM 2xDIMM 133MHz)

díky za přínosné rady
Petr

Předmět Autor Datum
dám ti radu nejpřínosnější: i kdybys to přetaktoval o 30%, bude z toho stále stará šlupka nehodná an…
touchwood 01.06.2008 18:30
touchwood
Dobrá deska na přetaktování by měla mít možnost zamknout agp (pcie) frekvence, frekvence pci (aby se… poslední
MM_tank 01.06.2008 19:58
MM_tank

dám ti radu nejpřínosnější: i kdybys to přetaktoval o 30%, bude z toho stále stará šlupka nehodná ani podložení staré viklající se skříně. Buď rád, že ten teplomet (i když Prescott je ještě lepší :-D) ještě jede a nepokoušej osud.

P.S.: pokud bys přesto chtěl taktovat, připrav se na nové nanesení teplovodivé pasty a možná výměnu chladiče za lepší model, kontrolu vydutosti kondíků na desce a možná výměnu zdroje.

Dobrá deska na přetaktování by měla mít možnost zamknout agp (pcie) frekvence, frekvence pci (aby se např. nezkazila data na discích) a případně zamknout rychlost pamětí.Tuhle desku si už nepamatuju ale myslím že agp nejde zamknout.

Takže tipuju že tím že přidáš pár procent zvýšíš rychlost agp a počítač to nedá. Zkusil bych asi rovnou nastavit 800mhz jestli to pojede jinak si ověř jestli to umí aspoň zamknout pci rychlost jinak hrozí ztráta dat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru