Avatar uživatele
afro.minerva

Jak přimět lidi, aby se zabývali určitou otázkou.

Jak přimět lidi, aby se začali zabývat a debatovat o určité otázce. Většina mi připadá akorát plná nezájmu. Jsou i takoví, kteří mají plno řečí a pak skutek utek. Jako by to přetrvávalo z dob „totality“, kdy o všem rozhodovali ti výše postavení a nikdo se vlastně nemusel o nic starat. Ale jak lidi probudit?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5177 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
panenka

skusit si s nimi o té dané věci na to téma promluvit.vys­lechnout si jejich názor vyslechnout je pokud jeví nezájem vykašlat se na nich pokud jich to nezajímá.v dnešní době nikoho nepřinutíme aby ho zajímalo něco co on sám nechce

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Michal

Vážená slečno,nebo paní,to je mnohdy nadlidský úkol.Lidi nejlépe přimějete tak,že se jich ta otázka musí přímo dotýkat a poté vytvoříte pomocné otázky mezi nima je ta,kterou potřebujete zadat jako hlavní.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
kenyrts

Je to přesně tak jak říkáte,lidé toho mezi sebou napovídají,ale když dojde na věc,tak každý dělá „mrtvýho brouka“,za to může ta dnešní po…ná doba,každý se zajímá vlastně jen o sebe,aby měl hlavně on a ti ostatní?Výdyť to vlastně všichni vidíme na našich politicích,já,já,já a zase jenom já.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nuk nuk

Záleží, jakou otázkou byste chtěla, aby se zabývali a také po jakých lidech to budete chtít. Jsou prostě lidé, s nimiž se dá hovořit o všem a nad lecčíms se zamyslí, ale jiní toho nejsou buĎ schopni, nebo je prostě daná problematika ani nezajímá.
Nejtvárnější jsou v tomto paradoxně hospodští štamgasti, ti „semelou“ takřka všechno, ačkoliv výsledek jejich úvah nemusí být vždy takový, jaký očekáváte.
Zkuste ve skupině, kde chcete danou věc probírat, prostě záležitost „nadhodit“, buď se to ujme nebo ne, ale nutit do toho lidi nemůžete.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek