Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak připojím wifi router k pc, aby jel internet?

Dobrý den,

wifi router mám již 3 roky. Instalovala jsem si jej sama tehdy na windows XP a vše klapalo. Pak mi ale jeden rodinný příslušník změnil heslo a já to rok neřešila. Mezitím mi počítač přeinstalovali na windows 7 a já po půl roce chtěla změnit své heslo zpět. Od té doby, co jsem resetovala router (přes tlačítko Resete na zadní straně, protože jsem se do nastavení nebyla schopna dostat) mi počítač s internetem jakš takš jel - znamená to, že internet vypadával, ale na notebooku mi wifi pěkně jela. Pak jsem ale router vypla, protože mi internet přes něj nějak neprotékal. Možná jsem změnila něco v síťovém nastavení přímo v pc, nevím. Zkusila jsem snad všechno možné. Napadlo mě, že by můj router nemusel být kompatibilní s windows 7, ale proč to teda před tím bez jediné konfigurace jelo, když jsem přešla z XP na 7?

Prostě nemám tušení, co tomu může být. Všechno mám nastaveno, jak má být (v routeru), a když kliknu na zjištění chyb, tak mi to píše "Server DNS neodpovídá". I s tímto jsem si chtěla poradit, tak jsem oba servery DNS vypsala ručně, nedala jsem tedy automatické řešení. Internet stále nejel a opět jsem klikla na zjišťování chyb a tam mi to už po ručně vypsaných DNS serverech napsalo něco jako, že se počítač nedokázal připojet přes primární server DNS.

Prosím Vás, můžete mi někdo poradit, kdo tomuto rozumí?? Jsem opravdu v koncích a nevím, co s tím. Už jsem na tom strávila x hodin.

Ještě značení méhou routeru je: TL-WR340GD verze 2 (TP LINK).

Předmět Autor Datum
Síce "pěkné povídaní", ale ako je nastavený router = parametre = nič, ako je nastavený sieťový adapt… poslední
pme 31.01.2013 11:40
pme

Síce "pěkné povídaní", ale ako je nastavený router = parametre = nič, ako je nastavený sieťový adaptér a konfigurácia TCP/IP protokolu = nič, aké adresy DNS = nič...

Krištálovú guľu nemá asi nikto, na pc a do routeru vidíš len TY, preto potrebné info dodaj. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru