Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak přiřadit zkratku CTRL-C jedné klávese

Dobrý den,

musím denně několik tisíckrát zmačknout kombinaci kláves CTRL-C a CTRL-V. Proto by se mi vyplatilo přiřadit tyto zkratky jedné klávese například CTRL-C klávese C a CTRL-V klávese V. Vím, že na dražších klávesnicích jde přiřazovat makra. Mám ale klávesnici Zalman ZM-K380 Combo černá (http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 7R0000001WCA) a operační systém Windows 7 Professionál. Jde to nějak nastavit v systému nebo v nějakém programu, aby po zmáčknutí klávesy C provedlo nakopírování do schránky? Děkuji.

Předmět Autor Datum
Nebylo by lepší si pořídit myš, která má programovatelná boční tlačítka?
Fair-Play 18.12.2013 10:52
Fair-Play
Takovou myšku jsem měl pučenou. Ze začátku to vypadalo skvěle, ale začla mě z toho klikání na boční…
Fitas 18.12.2013 10:58
Fitas
Také je možné použít například TENTO prográmek
Fair-Play 18.12.2013 10:59
Fair-Play
Nějak mi ten prográmek AutoHotkey nefunguje. Nepodařilo se mi rozchodit ani ten příklad. Zkoušel jse…
Fitas 18.12.2013 11:35
Fitas
Pokud Tě to tak irituje, tak investovat nějaký peníz do lepší klávesnice s podporou maker (svého čas…
MKc 18.12.2013 12:00
MKc
Mně to neirituje. Jenom je míň práce mačkat jednu klávesu než dvě najednou. (pokud potřebuji nakopír…
Fitas 18.12.2013 16:22
Fitas
a nemůžeš si to celé naskriptovat? VBS/VBA je zdarma ve Windows.. Připadně i ten autohotkey.. při č…
touchwood 18.12.2013 16:54
touchwood
Je to práce pro e-shop s elektronikou. Otevřu soubor v excelu a z něho přesouvám informace do webowé…
Fitas 19.12.2013 09:00
Fitas
Všechno jde, když se chce (a umí se to). Měl jsem obdobný problém: webové rozhraní k proxy serveru,…
JoDiK 19.12.2013 10:22
JoDiK
Moc děkuji za informace, zkusím si s tím pohrát. Snad to pujde. To by bylo super. poslední
Fitas 19.12.2013 13:16
Fitas

Takovou myšku jsem měl pučenou. Ze začátku to vypadalo skvěle, ale začla mě z toho klikání na boční tlačítka bolet ruka (šlachy). Měl jsem to pak na kolečku (klik doprava a doleva), ale z toho mě taky začala bolet ruka. Takže bych tu zátěž potřeboval rozložit na obě ruce.

Pokud Tě to tak irituje, tak investovat nějaký peníz do lepší klávesnice s podporou maker (svého času jsem díky klávesnici Logitech G15 rev. 1 ušetřil mnoho, mnoho hodin času) snad vyplatí.. Pokud jsi zaměstnanec nějaké firmy co to musí dělat, tak se snad dá domluvit na koupi odpovídajícího pracovního náčiní s firemních peněz..

Nehledě na to, že pokud bys chtěl realizovat svůj původní záměr, tak jak bys vypínal "C = CTRL+C" v případě potřeby napsat nějaký normální text?

Mně to neirituje. Jenom je míň práce mačkat jednu klávesu než dvě najednou. (pokud potřebuji nakopírovat něco do schránky párkrát denně, tak se nic neděje, jiná situace je když to musím udělat denně cca 7 000 krát)
Bylo mi řečeno, že na to nejsou finanční prostředky. Pokud se mi nelíbí, tak na uřadu práce na mé místo čeká 30 uchazečů, takže ať nevymýšlím a pracuji.
Takže si ji budu muset koupit ze svého.
Kamarád pracuje jako elektromontér a zažívá něco ještě horšího. Automobil je v dezolátním stavu. Upozorňuje zaměstanvatele, že by alespoň chtělo vyměnit brzdové kotouče, že to už jsou žiletky. (správně by němělo projít tech. kontorlou, no ale po znamosti projde) No a pokud odnítne jet, tak už nemusí do práce chodit. To je tak jak je vysoká nezaměstnanost. Lidé se tady na Karvinsku bojí o práci a pak to tak dopadá. :(

Všechno jde, když se chce (a umí se to).
Měl jsem obdobný problém: webové rozhraní k proxy serveru, do kterého bylo nutno zadat 300 uživatelských účtů (už. jméno, plné jméno, heslo, zopakovat heslo).
Tohle se mi tedy opravdu dělat nechtělo a skriptovat pod linuxem, aby se to přidalo samo, neumím. Věděl jsem ale, že existuje nějaký program, který umí sám zadávat texty jakoby z klávesnice, klikat myší a tak... Jmenuje se Auto It.
Jeho skripty jsou vcelku jednoduché, takže jsem odladil přidání jednoho uživatele všetně čekací doby, než se pak znovu načte stránka webového rozhraní a vygeneroval skript pro všechny uživatele (prostřednictvím vlastního programu, ale šlo by to i třeba nahrazováním ve wordu).
No a pak už stačilo počkat pár minut... Počítače jsou tu přece od toho, aby rutinní opakovanou činnost dělaly za nás! A ne abysme byli jejich otroky.

Příklad skriptu pro přidání jednoho uživatele (klikne na tlačítko přidat, počká půl sekundy, posune se klávesou TAB na políčko user, zapíše už. jméno, posune se na heslo, zadá poprvé heslo, posune se na heslo znovu, zadá podruhé heslo, posune se na plné jméno, zadá plné jméno, posune se na tlačítko uložit, enterem potvrdí, počká půl sekundy než se změny uloží, posune se na tlačítko zpět na seznam, enterem potvrdí a čeká pět sekund, než se znovu načte seznam všech uživatelů s tlačítkem na přidání nového a tak furt dokola...) :
Click
Sleep, 500
Send {tab}
Send franta
Send {tab}
Send tajneheslo
Send {tab}
Send tajneheslo
Send {tab}
Send František Příhoda
Send {tab}
Send {Enter}
Sleep, 500
Send {tab}
Send {Enter}
Sleep, 5000

V tvém případě, až si odladíš skript pro jednu položku, by mělo jít z excelu vygenerovat skript pro autoit, přiřadit si ho třeba na nějakou klávesu, tu pak stisknout a jít na kafe, nebo dělat něco smysluplnějšího?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru