Avatar uživatele
paja2307

Jak resit (pokud vubec) exekuci na majitele objektu u ktereho mame jako firma pronajatou prodejnu ?

Dnes byl u nas v kamenne prodejne (obleceni) soudni exekutor a shanel se po majiteli objektu. Zrejme proti emu bude vedena exekuce. V teto nemotivosti krome nasi prodejny funguje take restaurace. Chci se zeptat co vsechno nam hrozi/nehrozi kdyz by ta exekuce na majitele objektu bezela? nejake zabaveni nasich veci v prodejne i kdyz jemu nic z toho neptatri? Jak to muze negativne ovlivnit nas prodej ?
Doplňuji:
EDIT:

Maklerka mne ujistovala, ze kdyz mame smlouvu o pronajmu na 2 roky tak i kdyz byl novy majitel tak pro nas by se nic nemenilo. Tedy v tomto netvrdila pravdu ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 3624 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Pokud bude zabavovat vaše věci, stroje apod, musíš doložit, že jsi majitel a patří to tobě, firmě. V případě že to exekutor nebude akceptovat zbývá jen vylučovací žaloba. To znamená podat do 30 dnů k soudu, kde se vede exekuce, vyloučení věcí z exekuce.
Horší bude proběhnutí exekuce a dražba objektu. nový majitel to koupí i s vámi a pak se domluvit s novým majitelem. Sice to koupí i s vámi a smlouvou o pronájmu, ale, výsledek je ve hvězdách jak to dopadne, jak se domluvíte.
Ovlivní to prodej, protože plno lidí nerozliší vaši firmu od majitele objektu. Budou si myslet, že jste v exekuci.
Doplňuji:
Má pravdu, ale nový majitel nemusí smlouvu akceptovat a bude chtít novou, podle jeho představ, nebo to může řešit dodatky ke smlouvě. Další smluvní věci, které nejsou v původní smlouvě, upřesnění smlouvy, ceny, bezp. práce, revize apod.
-
Př: Setkal jsem se v jedné obci, sice smlouvy o pronájmech byly, že BOZP vlastně musela hradit obec, revize, kontroly aj. Takže jsem dělal dodatky ke stávajícím smlouvám, kde si to musel hradit nájemce (OSVČ i firmičky.)

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

tohle ti nikdo nezodpoví v zemi, kde co právník, to zákon. Nechci strašit a garantuji, že to dle práva dopadne zcela jinak, než by to na základech spravedlnosti a logiky dopadlo :o

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
arygnoc

tu je to trocha zložitejšie.

nový majiteľ nemovitosti po prípadnej dražbe musí splniť niekoľko podmienok – záleží podľa dražobných podmienok, ktoré stanovuje exekútor (tie najzákladnejšie)):

  • v prípade, že nemieni zachovať prevádzky v nemovitosti fungujúce, musí dodržať výpovedné lehoty v pôvodných zmluvách (zvyčajne 1 – 3 mesiace)
  • nesmie po dobu stanovenú v exekučnom konaní zvyšovať nájom, podobne i vo výpovednej lehote.
  • nesmie obmedzovať prevádzku fungujúcich prevádzok (napr. odpojenie od energií) a to po dobu CELEJ doby výpovede (výpovednej lehoty).

ale veľa záleží na podmienkach, ktoré stanoví exekútor, tam to už potom ide cez žaloby a procesy trvajúce roky.

před 3623 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

ti mladí neska stejně nerozuměj slovensky ..nějaký lehoty a prevádzky jsou pro ně španělský vesnice. Jak říká jeden moudrý zde- zkušenost :o

před 3623 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Pokud nový majitel nebude srozuměn o nájemcích, smlouvách v objektu, může být problém. viz zjentek

před 3624 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek