Avatar uživatele
saysska

Jak rozmrazit feldu??? prosim prosim pomoc …

Zdravim ve spolek !

Ach jo ty mrazy uhodili … a já ženská pitomka jsem nalila do své felicie fridex,ale málo.No a jednoho krásneho mrazivého dne nastartuji a jedu,auto podivne piská a najednou vidím v zrcátkách nezvyklý kouř a ten smrad následný…
I nu auto jsem hned odstavila… a ted tam stojí a já nevím co s tím? čekat až bude po mrazech?anebo to svépomocí mou jen odlačit nikam do obchodáku do garáze a rozmrazit :((( ..
Jiný tip uvítám !!!! Prosim poradte jak rozmrazit Felicii na hlavní tříde v Praze odstavenou .. ..
Já to asi do toho obchodáku sama nedotlačim :((((
Za každičkou radu dekuji, rada dráhá!!!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, tom004 před 4454 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
venkovan

V této chvíli odtahovka do tepla. Ale teplota motoru možná fridex povolila. Tyhle nemrznoucí náplně dělají rosol, takže by neměly trhat motor.
Jinak zlaté pravidlo které se ženám neříká – když se dolévá nemrznoucí směs, je potřeba potom tak 20 minut jet, aby se směs promíchala. Takže nemusí být málo, ale jen nepromíseno.
ještě je možné – šikovného řidiče, lano a a do obchoďáku dotáhnout. Pokud je to možné, otevřít boční okna aby nezamrzalo čelní, U Feldy sice nepujde posilovač brzd, ale dá se to silou ušlápnout a nebo dobrž´dovat ruční a nebo si zařadit rychlost a čas od času protočit motor (pustit spojku)a aby se dostal (tlak ¨podtlak) do posilovače.
Pískání mohl udělat řemen, který klouzal a páůil se na vodní pumpě – takže pokud je po ruce horká voda, pomalinku je na pumpu lít, aby se rozehřála. Vsadím 5 litrů minimálně a opravdu pomalu.
A potom až se vše rozehřeje, podívat se jestli nepraskla hlava, blok motoru či vložky válců.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Dobré ráno.Svépomoc bych nedoporučil.Nej­lepší je nechat,kamará­di,známí,v ne­horším i odtahovka(dost drahé,ale vyplatí se),odtáhnout auto do servisu a nechat,po rozmrznutí,proh­lédnout.Případ­ně vzniklé škody tak nemůžeš ještě zvětšit a ušetříš i peněženku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Hot line pojišťovny svého povinného ručení, žlutý anděl, pomoc okolních motoristů, v krajním případě asi odtahovka, já jsem jednou využil i mobil na náš firemní autoservis.
P.S. Alespoň odtlačit z hlavního pruhu, provizorně i na chodník, jinak na tebe budou troubit a ťukat si na čelo, případně pokuta za bránění silničního provozu.
Doplňuji:
Ještě jedna zkušenost ověřená praxí, v zimě po Praze jezdit MHD a metrem a v takovýchto mrazech a kalamitách už zcela zásadně.
Metro nikde nečeká, je tam teplo, nemá křižovatky, jezdí bez ohledu na metrové závěje, napříč Prahou vede přímou trasou, kdežto autem objíždíš po okruhu, jezdí na čas, je rychlejší než auto, nehledě na marné bloudění při parkování.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jendahun

Jde o to,co dělala ručička teploty motoru.Jestli se to přehřálo.Fridexu by mělo stačit dolít trochu a nemělo by to zamrznout.Porucha může být v termostatu a vodní pumpě.Smrad z výfuku a dým,to může být zamrzlé palivo,kapičky vody v benzínu(to je to nejmenší),pak stačí do benzínu nalít trochu lihu,nebo aquafobinu.Taky to může být už voda v motoru,roztržený blok motoru – pak potěš pánbůh…Jediná rada – do servisu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek