Avatar uživatele
JájsemRaibek

Jak rozumět tomu, když někdo řekne, že se sejdou v nebi?

Pokud po smrti tělesná schránka zůstane pohřbená a tělo opustí duše, je jasné, že do nebe se dostane jen duše bez tělesné schránky.
Jak se tedy můžou v nebi setkat, když se nepoznají?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym před 3009 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Domnívám se, že toto úsloví vzniklo v době křesťanství, když lidé věřili v boží spravedlnost a v to, že když budou konat dobré skutky, případně vykonají pokání, skončí po smrti v nebi, v ráji, ,tedy na místě věčné blaženosti spravedlivých.

Ti zlí skončí v pekle, jiní v očistci – viz pohádky.

Takže přenesením významu se pak ti jedinci, i když nejsou vzorem dokonalosti, ale mají stejné či podobné názory, stejné povolání atd., sejdou např. v hereckém nebi.

Protože i v reálném životě se setkáte se spřízněnou duší, s jedincem, který vás přitahuje, jako byste se s ním znali, tak si to i mnozí představovali i po smrti. Zákon karmy – podobné přitahuje podobné.

Jenže v antice se duše nedostala do nebe, ale jak tvrdil Platon, „schovala“ se někde za keříček a čekala, až někdo vhodný půjde kolem a duše do něho skočí.

Tomu se v současnosti říká zákon karmy, a se svou spřízněnou duší jste mohli mít kontakt již během předchozích životů a opět jste se našli, i když fyzicky jste jiná osoba, ale duše si pamatuje.

Záleží na tom, kdo čemu chce, či nechce věřit.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Takové ty nesmysly pocházejí z různých výkladů víry, taky věr jiných pomatenců. Potřebují to jako berličku. Skutečnost je bohužel taková, že se v prach obrátíš a tím splatí svůj dluh Zemi, která tě porodila. Finito.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Duše umírá hned po rozkladu fyzického těla (dnes se spaluje), duše je polovina vědomí mikrokosmu, nesmrtelný je jenom makrokosmický duch (fregvence věčnosti, ne celkové vědomí člověka-mikrokosmu), kterému jsme jako vyvažující protiklad propůjčeni po dobu života tj. duch vs duše a tělo jakož to celek mikrokosmu, sejdeme se zpět u otce (osudový prostředník, ne stvořitel) tj. v jednom duchu či životodárné energii makrokosmu.

duch vs duše a tělo jsou spojeny „stříbrnou nití“…

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Môžem použiť kombináciu výkladov, ktorým môžte alebo nemusíte uveriť, odsúdiť, zavrhnúť či prekonať vlastným výkladom:
1 – Podľa rôznych náboženstiev jestvuje posmrtný život, prípadne znovuoživenie v inom tele (nemusí byť vždy toho istého druhu).
2 – Podľa súčasných vedeckých poznatkov genetiky koniec života=definitívum začína byť prekonávané vypestovaním nového života pomocou DNA, stará známa reinkarnácia – oživenie do rovnakého druhu, ako bol predchádzajúci.
3 – Za nebo/peklo teda považujme čosi, ako oddychový priestor, kde prípadní nehmotní adepti na znovuoživenie čakajú na svoj návrat do hmotného tela a seniorhaus pre nehmotných vyslúžilcov a svoj čakací čas trávia rôznymi spôsobmi.
4 – Kedže poznáme len hmotný život, môžem sa domnievať, že v Hoteli nehmotných duší" zvanom Nebo, peklo, raj pokračuje život v éterickom živote podobnom nášmu hmotnému, teda máme aj šancu stretnúť bývalých známych a opäť sa s nimi zoznámiť v spoločnom nehmotnom stave.

„Jsme rozlišeni přízvukem svých zájmů, svých věr a svých názorů, ale žádná různost nemůže zastřít základní potřebu nás všech, potřebu svobody a vývoje.“
Vladislav Vančura http://azcita­ty.cz/roger-garaudy/16116/#ix­zz3y8jm3YfL

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 3009 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Ale nutíš mě právě ty. Znova opakuju, že mám nick Kepler, nikoliv Krypler. Na tyhle tahle impertinence zkrátka odpovědět musím. A je na ostatních, aby to posoudili. Sbohem!

před 3009 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

s kým čím?

před 3009 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Samozřejmě, že člověk je smrtelný a s ním i jeho lidské emoce či originalita, život je podvojný.

před 3009 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Ano, originalita umře, někteří potomci část zdědí. V tom je to kouzlo.

před 3009 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Psycycký gen je smtelný(během života či vyměnitelný, s kým čím?můžeme pkračovat ve stopách rodičů, ale není podmínkou.

před 3009 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

…fyzický gen je fixní a na ten stavíme až do fyzické dospělosti, pak můžeme teprve přijmout na základě a odolnosti, genové mutace či evoluce, nový psychický gen, duševní dospělost 30 let a výš, nebo taky nikdy (je to individuální).

před 3009 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek