Avatar uživatele
Gestas

Jak rychle a jednoduše docílit toho, abych vypadal emo?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2307 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Zkuste si přečíst názory odborníků a zpočátku se zaměřit na sebeprezentaci a uvidíte, jak to bude dál a stanete se členem této subkultury.

Nejrychleji můžete změnit oblečení, ale změna názorů jde pomaleji. Stejně tak sebepoškozování nepatří k emo, jde o zkreslený obraz.

1. Odborníci
http://psycho­logie.doktorka­.cz/kdo-je-emo/

"V této subkultuře dospívajících se mezi lidmi i v médiích etabloval značně zkreslený obraz, který není v souladu se zjištěními právě končícího základního výzkumu. Jsou vnímáni jako zoufalci, zbabělci, kteří se nedokáží poprat se životem, jako měkoty, které se hned rozpláčou. „Jejich vrstevníci z ostatních vyhraněných subkultur, jako například hip-hopeři, punkeři nebo gothici, je neuznávají a přejí jim, aby se ´pořezali a vymřeli'“, říká Ing. Radek Trnka, Ph.D.

Ve skutečnosti jsou to však velmi citliví, kreativní a tolerantní jedinci, kteří mají různé důvody, proč se stali členy této subkultury“, konstatuje Doc. PhDr. Karel Balcar, CSc. „Je to snad jediná subkultura, která funguje jako svépomocná terapeutická skupina.“

Je potřeba od sebe rozlišovat, čím a jak se subkultura na venek prezentuje (exteriorizace, prvky sdílení) a s čím se ztotožňuje (interiorizace, zvnitřnění), jinými slovy, je potřeba odlišovat, co je symbolem a co je činem.
Nezanedbatelný vliv hrají konkrétní značkové produkty, jako jsou oděvy a módní doplňky, které své nositele jasně zařazují do subkultury emo. Zásadní vliv na to, jak se vyznavači emo chovají, oblékají, co si myslí a co si kupují, mají jejich vzory, především oblíbení hudební interpreti, modelky a modelové, kteří prezentují módu konkrétních a mezi emo ceněných značek. Z komerčního hlediska představuje emo zajímavou spotřebitelskou skupinu s nezanedbatelnou kupní silou.

Emo pravidla

Takzvaná emo pravidla, která kolují po internetu a jejichž výňatky byly i široce medializované, vnímají představitelé subkultury emo jako podvrh a distancují se od nich. Litují, že je právě mediální obraz s těmito takzvanými pravidly ztotožnil.
Chápou, že pro média byla krví a sebepoškozováním prosycená soupiska lákavým soustem, nicméně v očích ostatních lidí došlo ke stigmatizaci emo.

Nebezpečným jevem je zejména ta skutečnost, že děti ve věku 10 – 15 let nejsou schopny rozpoznat, co je myšleno vážně a co ne. Sebepoškozovací aktivity nesouvisející s psychickými problémy jsou inspirovány právě tímto zkresleným obrazem o subkultuře emo.

2. Jak vypadat jako emo

Učešte si patku
Zkuste „geek chic“ vzhled.
Zkuste „screamo“ vzhled.
Zkuste androgynní vzhled.
Noste mikiny s kapucí.
více v odkazu
https://www.wi­kihow.cz/Jak-b%C3%BDt-emo#Jak_vypadat_ja­ko_emo_sub

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Jelikož tvůj dotaz je v kat. „Zábava“, vkládám video o emo (ímo). Hlavně musíš být „smutňoučkej“. 🙂
http://www.jen­promuze.cz/vi­deo/15124-jedno-emo-video-ktere-asi-nedokoukate-do-konce

3 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Emefej, iceT, Lamalam Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Rychle a jednoduše? Pořezat si ksicht a tvářit se rozervaně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Smackdown

!!!!!!!!!! https://www.y­outube.com/wat­ch?v=Qq4j1LtCdww !!!!!!!!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Klaproth

marci1 – to video je naprosto dokonalé. Kdybych mohl, dám ti 1000 palců.

před 2306 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marci1

Díky. Je dokonalé a bohužel také velmi smutné. ☹
🙂

před 2305 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

prdlajs, milion palců

před 2306 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek