Avatar uživatele
Bess

Jak se bránit proti odmítnutí opravy mobilu?

Zdravím,
koupila jsem si mobilní telefon u společnosti Vodafone. Po cca. měsíci byl zablokován a když jsme mobil nesli do Vodafonu na opravení, nešel už ani zapnout. Po nějaké době – dnes – nám jeden z pracovníků volal, že mi mobil zaručeně spadnul, rozbil se a tím pádem se na něj nevztahuje žádná záruka. Kdybychom prý chtěli, mobil nám tam dají do pořádku za peníze, nebo ho pošlou na prodejnu, kde si ho máme vyzvednout. Problém je v tom, že mobil vůbec nespadnul, ale začal postupně odcházet – sám od sebe. Lidé z Vodafonu jsou ale zatím neústupní a trvají si na tom, že jsem mobil rozbila já. Jak se proti tomulhe mám bránit? Mobil jsem měla sotva měsíc a tak šílený peníze za opravu dávat nechci, jelikož je chyba někde v tom mobilu.
Doplňuji:
Tak dneska nám milý Vodafone volal, že se jedná o omyl a mobil nám opravili v rámci záruky. Aspoň že tak.

Upravil/a: Bess

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? klumprt před 2719 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Dej mobil do autorizovaného servisu, kde budeš zároveň požadovat zprávu jak k závadě došlo. Nejsem si jist, zda v tomto oboru pracuje nějaký soudní znalec, ale jistě by šel dohledat.
Následně s výsledkem zajdi do Vodafonu, že požaduješ náklady na opravu i náklady na vypracování posudku. Samozřejmě, jen pokud znalec potvrdí, že závada vznikla jinak než pádem, resp. tvou vinou.
Pokud nepomůže dohoda, tak soudní cestou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

Jestli tvrdí, že mobil zaručeně spadnul, muselo by na něm být někde vidět mechanické poškození. Z hlediska kontroly oprávněnosti reklamace by to tedy neměl být problém. Nechte si mobil vrátit a obraťte se na ČOI s návrhem na mimosoudní řešení sporu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Těžko. Náklady na dokazování pravdy či nepravdy několikanásobně převýší cenu nového mobilu. Nesmíš ale poslouchat bláboly fgh. On totiž nechodil do školy a neumí počítat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Problém vidím ale v tom, že stav mobilu který se ti vrátí už nemusí být shodný se stavem který jsi ji poslala (mohl jim někde „spadnout“)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
freek_zr

Mě by zajímalo co to jako znamená že byl mobil zablokován??? Kým? Kde? Jak?
Co je to za blbost?
Ty jediná víš co se s ním stalo. Takže pokud neřekneš všem pravdu, co tímhle jako sleduješ??? Kdo ti co o čem nakukal? Jakože spadnutej, co nám to tu cpeš do hlavy??? Mobil jako vše ostní má záruku, zkoumal to Vodafone v autorizovaném servisu? Co na to servis? Máš oficiální zprávu? Co se v ní píše?

před 2720 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Nakupování